appleteslacb1

Wall Street segueix l'estela marcada aquest setmana i cotitza amb signe mixt després de tancar així aquest dilluns. Els inversors descompten el nou pla d'estímuls econòmics per lluitar contra la pandèmia, mentre la COVID-19 segueix expandint-se sense control als EUA i Europa, malgrat l'arribada de les primeres vacunes.

  • 39.807,37
  • -

Així, el virus va camí d'arruïnar el tradicional ral·li de Nadal a les borses. Encara que cal recordar que, quan tan sols falten unes jornades perquè acabi 2020, l'S&P 500 ha pujat gairebé un 15%, el Dow Jones a prop d'un 6% i el Nasdaq, un impressionant 42%.

En l'escena empresarial, un dels protagonistes del dia és Apple, que planeja llançar el 2024 un vehicle 100% elèctric i completament autònom, que podria incloure la seva pròpia tecnologia de bateria i competiria amb els de Tesla.

A més, BioNTech ha assegurat que la seva vacuna també serà eficaç contra la nova soca de la COVID-19. "La resposta immunològica de la nostra vacuna ha aconseguit sempre desactivar el virus", ha afirmat Ugur Sahin, president de BioNTech i desenvolupador de la vacuna junts amb Pfizer, en declaracions a l'agència alemanya DPA.

A l'agenda del dia, s'ha conegut la dada del PIB. L'economia dels EUA va créixer durant el tercer trimestre un 33,4%, una xifra rècord que arriba després de la caiguda històrica del 31,4% entre els mesos d'abril i juny. Els inversors també han estat pendents de la confiança de consumidor, una dada que mostra una realitat força negativa. S'ha desplomat al desembre davant l'augment de casos de la COVID-19. L'índex de confiança del consumidor ha caigut un 4,3 punts a 88,6 aquest mes després d'una caiguda de 8,5 punts a 92,9 al novembre.

A nivell estratègic, BNY Mellon Investment Management afirma que hi ha "unes perspectives positives" de cara a l'any que ve, en precisar que les borses gaudiran d'"un entorn molt favorable" cap al segon semestre.

"Després d'un hivern probablement dolent, marcat pels confinaments i per un persistent sentiment negatiu sobre la COVID-19, la vacuna arribarà a la població general a la primavera, que és quan podem esperar una recuperació econòmica més forta.

Aquesta recuperació, juntament amb els estímuls econòmics i els baixos tipus d'interès, resultarà positiva per a la renda variable global i els rebots s'estendran a un creixent nombre de sectors", anticipa Yuko Takano, gestora de Newton, part de BNY Mellon IM.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,3%, fins als 47,32 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,2228 dòlars. A més, l'unça d'or baixa un 0,2%, fins als 1.878 dòlars, i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 0,93%.

Finalment, recordar que la setmana borsària acabarà dijous, ja que aquest dia els mercats obren només mitja sessió a banda i banda de l'Atlàntic i divendres tanquen per Nadal.

Noticias relacionadas

contador