mitch-mcconnell-senat-americain-republicain-trump

Els Estats Units ha aprovat un nou pla d'estímuls fiscals i econòmics per valor de 900.000 milions de dòlars per mitigar l'impacte de la pandèmia de coronavirus, que inclou xecs de 600 dòlars per als ciutadans amb menys ingressos.

L'acord entre republicans i demòcrates signat a Washington inclou 300 dòlars addicionals per a l'assegurança d'atur durant 11 setmanes, la continuació de programes clau d'atur i el finançament per a assistència d'aliments i lloguer, entre altres disposicions.

La factura inclou xecs de 600 dòlars per a contribuents individuals que guanyen menys de 75.000 dòlars per any i amb fills al seu càrrec. No hi haurà un límit en la quantitat que pot rebre una sola llar.

El Congrés votarà el projecte de llei dilluns. Els legisladors també estan debatent un segon projecte d'estímul que inclou proteccions de responsabilitat per a empreses i finançament per a governs estatals i locals.

El projecte també inclou 248.000 milions per a una altra ronda de préstecs del Programa de Protecció de Xecs de pagament per a petites empreses i proporciona 25.000 milions en ajudes per al lloguer. També estén la moratòria sobre desallotjaments a nivell nacional fins al 31 de gener de 2021.

Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), va demanar la setmana passada a la desesperada noves ajudes econòmiques. "Els ajuts fiscals fan falta ja, perquè els propers mesos seran els més durs. Amb l'arribada de la vacuna, esperem que l'economia es recuperi molt fortament durant el segon semestre i que la gent torni a la feina", va explicar per deixar patent la necessitat que el Congrés actués a curt termini.

Noticias relacionadas

contador