ep el equipo senala que la nueva vacuna es segura bien tolerada y capaz de generar anticuerpos
ADOBE STOCK/SINC

BioNTech assegura que la seva vacuna també serà eficaç contra la nova soca de la COVID-19. "La resposta immunològica de la nostra vacuna ha aconseguit sempre desactivar el virus", ha afirmat Ugur Sahin, president de BioNTech i desenvolupador de la vacuna junts amb Pfizer, en declaracions a l'agència alemanya DPA.

"Hem provat la vacuna fins ara amb altres 20 varietats de virus amb altres mutacions i ara anem a comprovar-ho de manera experimental, cosa que trigarà unes dues setmanes. Estem segurs, però, que el mecanisme d'efectivitat no es veurà afectat de manera significativa", ha afegit Sahin.

"La nostra vacuna contempla tota la proteïna i provoca múltiples respostes immunològiques. D'aquesta manera, tenim tants punts d'enllaç que el virus difícilment pot escapar-se. Encara que això no vol dir que la nova variant pugui ser inofensiva", ha remarcat el científic.

Sobre les remeses de les vacunes per als països europeus, ha dit que "des de novembre i anticipadament planifiquem ia la distribució de les vacunes i a aquest pla ens atenim. El que sí que ha canviat és la quantitat que podem lliurar aquest any. Però en total no canviarà la quantitat de dosis que hem promès a la Unió Europea".

La vacuna està sent produïda ja massivament a les plantes de BioNTech de Magúncia i Idar-Oberstein a l'estat federat de Renània-Palatinat; i començarà en breu a fabricar-se a Marburg, a l'estat de Hesse, així com en altres plantes encara per determinar.

"Estem estudiant mitjançant la nostra societat l'activació d'altres llocs de producció i tractem ara d'aconseguir nous socis i aspirem que les dosis que estava previst lliurar durant la segona meitat de 2021 se subministrin durant la primera", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador