wall street commence la semaine dans le rouge malgre les m a

Wall Street puja lleugerament aquest dijous amb nous rècords de Nasdaq i l'S&P 500 a falta de només un dia per conèixer la dada d'ocupació (i d'atur) d'agost. A més, aquest dijous s'han conegut les peticions d'atur setmanals dels EUA, que han marcat mínims des de març de 2020.

  • 39.760,08
  • -

Els mercats de renda variable estan en verd després que l'índex tecnològic tanqués amb un rècord per sobre dels 15.300 punts i després d'haver aconseguit el seu màxim històric intradia.

"Cal destacar la contínua rotació cap a les empreses tecnològiques de gran capitalització, amb Apple i Alphabet assolint màxims històrics i elevant el Nasdaq Composite a un altre màxim històric, encara que els dos valors van retallar els seus guanys per acabar fora dels seus màxims", comenta Neil Wilson, de Markets.com.

"La incessant marxa alcista gràcies a la baixa volatilitat de la borsa dels EUA segueix endavant amb un ampli volum de negociació i un sentiment positiu, de manera que esperem que el ral·li s'estengui encara més fins a nous màxims", anticipen els experts de Credit Suisse al seu últim cop d'ull a la renda variable nord-americana.

Pel que fa a les referències econòmiques, mentre els inversors esperen l'informe d'ocupació d'aquest divendres, el Departament de Treball ha donat a conèixer les peticions setmanals d'atur, que han marcat mínim des del març de 2020. En concret, s'han assolit les 340.000 sol·licituds, mentre que s'esperava que la xifra arribés a les 345.000. També s'ha quedat per sota de la dada anterior, que se situava a les 354.000.

"Esperem que les sol·licituds de subsidi d'atur segueixin en un camí descendent, però pot haver-hi algunes interrupcions si les empreses i els treballadors es tornen més previnguts a causa de la nova propagació del coronavirus de la variant delta", assenyalen des d'Oxford Economics.

"Es tracta d'un nou mínim del cicle i la tendència dels sinistres continua sent a la baixa, tot i l'augment dels casos de Covid al quadrant sud-est de país", argumenten des de Pantheon Macroeconomics. Els seus experts creuen, però, que aquesta dada "no ens diu res sobre el ritme de contractació, que sembla emportar-se la pitjor part del cop de la delta".

"Les empreses sempre prefereixen alentir el ritme de contractació abans de prendre la mesura més dràstica d'acomiadar el personal existent, i al mercat laboral actual, extremadament ajustat, creiem que el llistó dels acomiadaments és encara més alt del que és habitual", sentencien.

A l'àmbit empresarial, Chargepoint és una de les poques que més moviment està oferint amb alces del 8% després de batre espectacularment les expectatives amb els seus resultats trimestrals.

També cal destacar Alibaba, que malgrat rebotar un 13% durant els últims dies, encara cedeix un 45% des dels màxims històrics d'octubre de 2020. "Ara sí que sembla que el rebot ha arribat. I ho fa des de la base (suport) de l'impecable canal baixista pel qual s'està desplaçant el valor des que va començar la correcció i que passa, al tick, pels mínims d'agost als 152,80 dòlars. per tant, correccions puntuals a part, ara hi ha la possibilitat que aquest busqui, de nou, la part alta de canal, ara als aprox. 210 dòlars", sentencia José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Continuant amb els valors asiàtics, Didi (-1,79%) ha rebut l'advertència dels reguladors xinesos, al costat d'altres dues empreses de transport, per reclutar conductors i vehicles no aprovats, segons ha informat CNBC. "Es requereix que aquestes plataformes comprovin els seus propis problemes, rectifiquin el comportament il·legal, salvaguardin les ordres de mercat de la competència lleial i creïn un entorn sòlid per al desenvolupament saludable de la indústria de viatges a domicili", ha dit el Ministeri de Transport.

D'altra banda Netflix ha marcat nou màxim històric arribant als 594,78 dòlars per títol mentre puja més d'un 2%.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 1,78%, fins als 69,81 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,11% i es canvia a 1,185 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,07%, fins als 1.814 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix fins a l'1,294%. Finalment, el bitcoin es revalora un 3,86%, fins als 50.125 dòlars.

Noticias relacionadas

contador