ep fibratel detecta un aumento de las estafas y ciberataques en navidad
fibratel

Els reguladors federals dels EUA han demandat el fundador de BitConnect, una plataforma d'intercanvi de criptodivises, per recaptar fraudulentament més de 2.000 milions de dòlars dels inversors en una oferta que no estava registrada a la Comissió de Valors dels Estats Units (SEC per les seves sigles en anglès).

La SEC va demandar el fundador Satish Kumbhani, de 35 anys, i Glenn Arcaro, un promotor, per vendre indegudament valors vinculats al suposat "programa de préstecs" de l'empresa durant aproximadament un any a partir de gener de 2017, segons una demanda presentada dimecres en un tribunal federal de Nova York. BitConnect va dir falsament als inversors que podia generar rendiments mensuals de fins al 40% amb el seu "bot de comerç de programari de volatilitat" patentat, quan no existia tal estratègia, segons la SEC, segons informa Bloomberg.

El regulador va demandar al maig cinc promotors de BitConnect pel seu paper en la promoció de l'esquema mitjançant la creació de testimonis a YouTube, de vegades diverses vegades al dia. Els promotors rebien comissions en funció del seu èxit en la captació de diners dels inversors. Arcaro i una empresa que controla van rebre més de 24 milions de dòlars en comissions per remissió.

BitConnect va tancar la seva borsa al gener de 2018 després de rebre dues cartes de cessament i desistiment de les autoritats estatals per la venda no autoritzada de valors i per patir atacs de denegació de servei.

La SEC fa anys que està fent sonar l'alarma sobre les ofertes inicials de monedes, argumentant que les vendes són probablement valors que han de complir amb les normes federals. El regulador ha advertit als inversors particulars dels riscos de comprar els tokens, advertint que els estafadors podrien estar utilitzant-los per atraure els inversors als fraus.

Noticias relacionadas

contador