parousacb22

El mercat laboral nord-americà continua amb la seva recuperació, o almenys això es desprèn de les últimes dades publicades pel Departament de Treball. Les sol·licituds setmanals d'atur han tornat a caure fins a les 340.000, xifra que es tradueix en el nivell més baix des d'abans que comencés la pandèmia.

Aquesta xifra és inferior a la dada de la setmana passada, quan es va arribar a les 354.000 sol·licituds i la previsió dels analistes, que la situaven a les 345.000.

No aconseguia una xifra tan baixa en les peticions setmanals des del 14 de març de 2020, quan es va arribar a les 256.000, just abans que comencessin les restriccions més dures pel coronavirus.

D'aquesta manera, les sol·licituds contínues arriben a les 2.748.000 per a l'última setmana d'agost, una xifra inferior a les 2.775.000 previstos i a les 2.908.000 de fa una setmana.

"Esperem que les sol·licituds de subsidi d'atur segueixin en un camí descendent, però pot haver-hi algunes interrupcions si les empreses i els treballadors es tornen més previnguts a causa de la nova propagació del coronavirus de la variant delta", comenten els especialistes d'Oxford Economics.

Des de Pantheon Macroeconomics creuen que, tot i que és una xifra mínima tot i les dades de la Covid, "no ens diu res sobre el ritme de contractació, que sembla emportar-se la pitjor part del cop de la delta". Expliquen que les empreses prefereixen deixar de contractar abans d'acomiadar, ja que "podrien tenir moltes dificultats per tornar a contractar quan acabi l'onada". Per saber la situació actual del mercat laboral s'esperaran a l'informe d'ocupació que es publicarà aquest divendres.

Abans, per anar escalfant motors, la consultora ADP va publicar aquest dimecres el seu estudi avançat que vaticinava que a l'agost es van crear 374.000 llocs de treball, molt menys del que esperaven els analistes.

Noticias relacionadas

contador