• L'euro torna a marcar màxims des de 2014 a prop dels 1,24 dòlars
  • El CEO de Citi afirma que en algun moment es produirà una correcció
broker709340

Els futurs nord-americans anticipen una obertura lleugerament alcista del 0,2% a Wall Street, que permetrà als índexs novaiorquesos marcar nous màxims històrics i prolongar el seu impressionant comportament del mes de gener, després d'un excel·lent 2017.

  • 39.908,00
  • -

El Nasdaq va avançar un 0,7% i va marcar un nou rècord als 7.460 punts. Des del començament de l’any, l'índex tecnològic es revalora un 8,1%. L'S&P 500, per la seva banda, va pujar un 0,2%, per tancar la jornada als 2.839 punts, la qual cosa li permet pujar un 6,2% a l'any. Finalment, el Dow Jones va caure un 0,01%, afectat per Procter & Gamble i Johnson & Johnson després dels seus resultats, tot i que acumula una alça del 6,1% el 2018.

Un altre valor del Dow Jones que és protagonista aquest dimecres és General Electric. El conglomerat industrial i financer va rebotar ahir més del 4%, encara que va tocar mínims des de 2011 fa poques sessions. Els seus títols pugen lleugerament un 0,1% després de presentar uns resultats febles, que ja havien estat anticipats al mercat. També estan previstos els resultats de Comcast i Ford Motor.

I dijous, presentaran les seves xifres altres grans companyies com 3M, Boeing, Caterpillar, Intel i Starbucks. Finalment, divendres faran el mateix Colgate-Palmolive, Honeywell i Lockheed Martin. Fins al moment, han presentat les seves xifres 73 empreses de l'S&P 500, que han augmentat el seu benefici per acció un 11,3% de mitjana, lleugerament per sobre de l’11% anticipat pel consens.

NOUS MÀXIMS DE L'EURO

A més dels resultats empresarials, un altre dels protagonistes del dia es troba al mercat de divises. L'euro ha marcat un nou màxim contra el dòlar a nivells de $1,2357, tot i que ara ha moderat el seu avanç fins a $1,2348 (+0,38%). En qualsevol cas, els analistes tècnics de 'Bolsamanía' encara s'observen recorregut fins a $1,26.

No obstant això, aquest dijous es reunirà el Banc Central Europeu (BCE) i els inversors esperen que Mario Draghi intenti contenir l'apreciació de la divisa europea. Una cosa que no ha fet el secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, que ha assenyalat que la debilitat del dòlar afavoreix les exportacions nord-americanes.

Des de l'equip d'anàlisi d’Imdi Funds, creuen que "el màxim objectiu de Mario Draghi serà contenir l'evolució de la divisa comunitària" i, per això, "parlarà de sobrereacció del mercat respecte a les últimes actes de l'entitat".

ECONOMIA I DAVOS

A nivell econòmic, la principal dada de la setmana serà la primera estimació del PIB del quart trimestre als EUA. S'espera un creixement del 3%, encara que aquesta referència no es coneixerà fins divendres que ve. Aquest dimecres, es publicaran les dades preliminars de gener d'activitat al sector serveis i també al de manufactures. I dijous, coneixerem les dades d'atur setmanal i les vendes d'habitatges nous.

A l'escena internacional, segueix celebrant-se l’influent Fòrum econòmic mundial de Davos. El conseller delegat de Citi, Mich ael Corbat, ha comentat en aquest escenari que li sorprèn la fortalesa de les borses mundials, al mateix temps que s'ha mostrat convençut que, en algun moment, se’n produirà una correcció important, per a la qual els inversors ara mateix potser no estiguin preparats.

ALTRES MERCATS

En quan a les matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,3%, fins a 64,67 dòlars, mentre el cru Brent cedeix un 0,03%, fins a $69,94, després de superar la setmana passada màxims des de desembre de 2014 per sobre de 70 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or puja amb força un 0,95%, fins a 1.354 dòlars.

I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,633%, després de marcar aquest dilluns màxims des de 2014 al 2,66%. Els inversors es pregunten si ha començat a esclatar el mercat de bons, cosa que pot provocar un cataclisme financer a nivell global.

Noticias relacionadas

contador