ep fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20200319082102
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street continua veient la llum al final del túnel. Els principals índexs nord-americans han començat el dia amb noves pujades i l'inversor continua descomptant més la reobertura de les economies que les protestes per la mort de George Floyd arreu del país. A això s'hi suma una dada d'ocupació inesperadament positiva publicada per la consultora ADP. A destacar, el Nasdaq es situa a un 2% del seu màxim històric de febrer de 9.838 punts.

  • 38.462,16
  • -

Els EUA han perdut 'només' 2,7 milions d'ocupacions privades al maig. Aquesta xifra contrasta amb els nou milions d'ocupacions que el consens d'analistes esperava que destruís el coronavirus en el cinquè mes de l'any.

Avantsala de la dada d'ocupació dels EUA, que es publica aquest divendres, la primera economia del món acaba de registrar la pitjor dada de la història des que s'elabora l'informe de la consultora.

"Malgrat la munió de problemes, com les protestes, la represàlia xinesa, la pandèmia... les borses segueixen centrades en una sola cosa: la reobertura de l'economia", afirmen els experts de Leuthold Group.

A més, l'ISM serveis de maig ha repuntat fins a 45,4 des de 41,8 i s'ha situat per sobre de la pujada esperada pel mercat fins a 44. Un altre indicador positiu és que el component de noves comandes d'aquest ISM serveis s'ha disparat a 41,9 des de 32,9, molt per sobre de la caiguda esperada fins a 18,5.

"Crec que a aquest ral·li encara li queda força corda, malgrat les certes incerteses; la liquiditat que està proporcionant la Fed està sent determinant", assevera l'analista Jeremy Siegel.

En el marc empresarial, destaquen les pujades de Twitter. La xarxa social ha nomenat Patrick Pichette, ex CFO de Google, nou president. Fins ara havia exercit un càrrec com a director independent.

També en positiu, l'aplicació de vídeo Zoom, molt popular durant el confinament, avança un 4% després de superar previsions amb els seus resultats i marca un nou rècord.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex segueix instal·lat en el verd i supera ja els 7.500 punts. A l'Àsia, les borses també han tancat amb optimisme, liderades per Corea del Sud i el seu repunt del 3%. A d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,3%, a 36,70 dòlars. A més, l'unça d'or cau amb força un 2,4%, i es situa a 1.692 dòlars, mentre l'euro es revalora un 0,46% i es canvia a 1,1220 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 0,75%.

Noticias relacionadas

contador