cbjamie dimon2 short1

Wall Street continua insaciable i es manté en màxims històrics. Els inversors compren davant la perspectiva d'un gran creixement econòmic durant els propers anys, tal com va anticipar aquest dimecres Jamie Dimon, president i conseller delegat de JP Morgan Chase.

  • 38.085,80
  • -

La sensació del mercat és que si l'economia nord-americana ha rebut i rep aquesta quantitat d'estímuls monetaris i fiscals per lluitar contra la pandèmia, res aturarà la tendència alcista de les borses.

"És possible que tinguem un moment Goldilocks: creixement ràpid i sostingut, inflació que puja suaument (però no massa) i taxes d'interès que pugen (però no massa). Una economia en auge facilita molt la gestió del deute dels EUA i fa que sigui molt més fàcil per a la Fed revertir la QE i començar a pujar les taxes, perquè fer-ho pot causar turbulències al mercat, però no s'aturarà una economia en auge", va assenyalar Dimon a la seva carta anual als inversors.

Encara que tal vegada el més rellevant va ser que anticipés un "boom econòmic fins a final de 2023, perquè tota la despesa podria estendre fins a ben entrat aquest any". Les seves previsions han fet que els inversors siguin fins i tot més optimistes que fa uns dies, ja que la majoria anticipava que el creixement perdrà força a mesura que avanci el pròxim any, un cop les coses tornin a la normalitat.

Això no vol dir que, en qualsevol moment, pugui produir-se una correcció de certa envergadura, ja que el volum de negociació està sent molt baix durant els últims dies, la qual cosa indica cautela entre les 'mans fortes'.

D'altra banda, els inversors es troben a l'espera que la setmana que ve comenci a Wall Street la temporada de publicació de resultats del primer trimestre.

A nivell monetari, les actes de la reunió de març de la Reserva Federal (Fed) van confirmar que l'organisme mantindrà les seves actuals polítiques monetàries ultralaxas. "La majoria del comitè considera que encara està lluny d'assolir els seus objectius d'ocupació i d'inflació i va treure importància al repunt puntual de la inflació que s'espera durant els propers mesos i que serà transitori", assenyalen els analistes de Link Securities.

A l'escena econòmica, s'han publicat les xifres d'atur setmanal. Una dada que ha decebut, han crescut inesperadament fins a col·locar-ne 744.000, molt per sobre de les expectatives de mercat que n'esperaven unes 694.000.

Malgrat que el repunt ha agafat per sorpresa el mercat, els analistes li resten importància i segueixen confiant en la recuperació del mercat laboral. "El repunt no entela les bones perspectives del mercat laboral. Esperem que els reclams comencin a disminuir-se de manera més consistent a mesura que l'economia guanyi impuls", expliquen des d'Oxford Economics en un comunicat.

I per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 cotitza a només un 2% de màxims històrics, situats a nivells de 13.800 punts. La superació d'aquesta resistència tornaria a deixar-lo en 'pujada lliure', la millor situació per a qualsevol subjacent.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,5%, fins als 59,48 dòlars, mentre l'euro cotitza pla als 1,1871 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja lleugerament fins a l'1,65% i l'unça d'or repunta un 0,1%, fins als 1.743 dòlars.

Noticias relacionadas

contador