tencent-music-entertainment-group-a-suivre-a-wall-street

L'inversor tecnològic amb seu a Holanda, Prosus, ha venut el 2% de Tencent per 14.700 milions de dòlars, segons ha informat aquest dijous el gegant xinès dels jocs i les xarxes socials. Es tracta de la major operació d'aquest tipus de la història.

Tencent, en una presentació a la Borsa de Hong Kong recollida per Reuters, ha explicat que Prosus va vendre 191.890.000 d'accions per 114.100 milions de dòlars de Hong Kong (14.670 milions de dòlars), reduint-hi la seva participació al 28,9%. Aquesta xifra equival a 595 dòlars de Hong Kong per acció.

El preu de Tencent implica un descompte del 5,5%, pel que fa al tancament de dimecres, als 629,50 dòlars hongkonguesos. L'acció, que ha pujat un 10% aquest any, va obrir amb un descens del 2,5% a Hong Kong després de la notícia de dijous.

Prosus, controlada majoritàriament per Naspers, no va respondre a una sol·licitud de comentaris sobre el preu formulada per Reuters.

Aquesta venda en bloc d'accions va superar el rècord anterior establert el 2018, quan Naspers també va vendre el 2% de Tencent per 9.800 milions de dòlars.

"Els ingressos de la venda augmentaran la nostra flexibilitat financera, permetran invertir en l'important potencial de creixement que veiem en tot el grup, així com en les nostres pròpies accions", ha expressat el conseller delegat de Prosus, Bob van Dijk, en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador