• Les dades laborals de divendres passat van agradar molt al mercat
  • La creació d'ocupació sense pressions inflacionistes en els salaris és molt positiva
  • Els indicadors d'inflació d'aquesta setmana seran importants per als inversors
broker709340

El Nasdaq puja un 0,2% i marca un nou rècord, però el Dow Jones cau un 0,2% i l'S&P 500, un 0,1%,després del nou màxim històric aconseguit divendres passat pel Nasdaq. A causa del canvi horari als EUA, la Borsa de Nova York obrirà a les 14.30 hora espanyola durant les dues properes setmanes i tancarà a les 21 hores (fins que Espanya canviï el seu horari el proper 25 de març).

  • 17.597,82
  • 0,72%

Els inversors van acollir amb renovat optimisme les dades d'ocupació publicades divendres passat als EUA, ja que la creació de llocs de treball es va mantenir sòlida, va augmentar la taxa de participació al mercat laboral i al mateix temps es van moderar les pressions inflacionistes en els salaris , que havia preocupat el mercat durant les últimes setmanes.

Des de la publicació de les dades d'ocupació de gener, corria per les borses la por que la pujada dels sous obligués la Reserva Federal (Fed) a endurir la seva política monetària més ràpidament del que es preveia, però de moment aquesta por ha quedat dissipada (almenys de moment) amb les dades de febrer.

En aquest escenari, els inversors esperen els indicadors generals d'inflació que es publiquen aquest dimarts. El consens espera que l'IPC de febrer repunti un 0,2%, fins a una taxa interanual del 2,2%. I que la inflació subjacent mensual pugi un 0,2%, fins a l’1,8% interanual.

EMPRESES

A l'actualitat empresarial, una de les notícies del dia és que Saudi Aramco, el gegant petrolier controlat per l'Aràbia Saudita, ha tornat a retardar el seu pla per sortir a borsa fins al 2019, segons informa 'Financial Times', en concret, fins al primer o al segon trimestre de l'any que ve.

A més, segons 'The Wall Street Journal', Intel (-3%), el major fabricant mundial de xips, estudia fer una oferta per Broadcom si finalment té èxit en la compra de Qualcomm (-0,4). Les accions de Broadcom pugen un 2,65% després de la notícia..

D'altra banda, els analistes de Deutsche Bank han elevat un 4% el preu objectiu de Microsoft, fins a 120 dòlars per acció. En la seva opinió, el gegant tecnològic compta amb unes bones previsions de creixement tant en la seva divisió Office com en el seu negoci de computació en núvol Azure.

EL PERILL DE L'PROTECCIONISME

Sobre les mesures proteccionistes de l'Administració Trump, els experts de Saxo Bank han advertit que augmenten fins a un 70% les probabilitats que es produeixi una recessió als EUA durant els propers 12 mesos.

"En més de 30 anys mai he vist suposicions i premisses més incorrectes que les presentades per l'Administració dels EUA sobre el comerç. Peter Navarro és el major risc per al creixement en aquest moment", ha assenyalat Steen Jakobsen, economista en cap del banc danès .

ALTRES MERCATS

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,04%, fins als 1,2312 dòlars (màxim anual als 1,2536 dòlars). Segons els analistes tècnics de 'Bolsamanía', el màxim anual "pot acabar convertint-se en una important zona de resistència a mitjà termini".

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins als 61,77 dòlars, mentre el cru Brent cedeix un 0,5%, fins als 65,13 dòlars (màxim anual als 70,78 dòlars). Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,5%, fins als 1.317 dòlars (màxim anual als 1.370,5 dòlars). Al mercat de deute, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,904% (màxim anual al 2,956%).

NASDAQ A MÀXIMS

El Nasdaq es revalora ja un 9,5% aquest any i segueix mostrant un comportament molt més positiu que el conjunt del mercat (el Dow Jones puja un 2,5% mentre l'S&P 500 avança un 4,5%).

"El selectiu tecnològic torna a ficar-se en pujada lliure i és molt probable que acabem veient, durant les pròximes setmanes, una continuació de les pujades fins al nivell dels 7.500 punts", afirma César Nuez, analista de 'Bolsamanía'.

"No tornarem a veure ni el més mínim senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre dels 6.645 punts (mínims de març), si bé, el suport clau es troba als 6.164 punts, per on passa la mitjana de 200 sessions", afegeix aquest expert.

Noticias relacionadas

contador