• La sortida a borsa podria arribar a rondar als 2 bilions de dòlars (1,6 bilions d'euros)
saudi arabia, prince, mohammed, aramco

La sortida a borsa de Saudi Aramco, que previsiblement suposarà la major OPV de la història, difícilment es durà a terme al present exercici, segons informa el diari 'Financial Times', assenyalant que Londres manté encara força possibilitats d'acollir el salt al parquet del colós petrolier saudita, que podria produir-se el 2019 i el valor podria arribar a rondar els 2 bilions de dòlars (1,6 bilions d'euros).

Aràbia Saudita pretén col·locar al mercat un 5% del major productor mundial de cru com a part de les reformes econòmiques empreses per Mohammed bin Salman, el príncep hereu.

Funcionaris britànics, consultats per 'Financial Times', han indicat que en el cas que finalment Aràbia Saudita es decideixi per que Aramco cotitzi internacionalment també es durà a terme al mateix temps una sortida a borsa al mercat domèstic saudita.

"Una persona propera a les converses va indicar que podria produir-se durant el primer o segon trimestre de 2019", assenyala el rotatiu, apuntant que Londres, Nova York i Hong Kong són les borses favorites per al debut borsari internacional d’Aramco.

El preu del petroli ha reduït la seva caiguda des de les primeres hores de la sessió d'aquest dilluns. El barril de Brent, de referència a Europa, cotitzava amb caigudes de l'1% i a mitja sessió, les caigudes del qual eren del 0,53% fins als 65,14 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, de referència als EUA, cau un 0,44% fins als 61,7 dòlars.

Noticias relacionadas

contador