• Els Estats Units és el segon major productor de cru al món

Els preus del petroli cedeixen aquest dilluns part del terreny guanyat davant l'amenaça de l'augment de la producció de cru nord-americà i cauen aferrant-se als 65 dòlars.

Els futurs del Brent, referència a Europa, intenten no perdre els 65 dòlars i baixen un 0,69%. Per la seva banda, els del West Texas, referència als Estats Units, cauen un 0,61% tractant de no distanciar-se massa dels 62 dòlars.

"Els sòlids dades d'ocupació poden haver ajudat a sostenir els preus del cru", assenyala un analista de Rivkin Securities

Un rendiment del cru que els analistes van atribuir a la liquidació de posicions llargues, cosa que va fomentar les caigudes: "Es van liquidar 15.416 posicions llargues en West Texas la setmana passada mentre s’hi creaven 4.386 curtes", va afirmar aquest dilluns el banc ING en declaracions recollides per 'Reuters'.

Unes caigudes que tenen lloc després que el cru pugés durant la sessió de divendres. "Els sòlids dades d'ocupació poden haver ajudat a sostenir els preus (del cru)", assenyala William O'Loughlin, analista d'inversions en Rivkin Securities. L'economia nord-americana va registrar 313.000 llocs de treball al febrer.

Per la seva banda, les energètiques nord-americanes van rebaixar la seva producció de cru la setmana passada. Malgrat un menor nombre de plataformes petrolíferes actives, l'activitat segueix sent molt més alta que fa un any i la majoria d'analistes esperen que la producció nord-americana de barrils segueixi augmentant. A l'actualitat, els Estats Units és el segon major productor de petroli al món, només per darrere de Rússia.

Noticias relacionadas

contador