• La tecnològica planeja col·locar 36 milions d'accions amb preus que oscil·laran entre els 16 i 18 dòlars
  • Dropbox i Spotify marcaran el camí en borsa dels nous 'unicorns'
drew-houston-ceo-dropbox
Dropbox

Dropbox sortirà a borsa, i ho farà amb expectatives de recaptar 527 milions d'euros, segons ha informat la mateixa companyia durant aquest matí. La plataforma digital d'emmagatzematge, valorada en uns 7.100 milions de dòlars (5.775 milions d’euros al canvi actual) planeja col·locar 36 milions d'accions de classe 'A' durant la seva estrena al parquet de Wall Street, amb preus que oscil·laran entre els 16 i els 18 dòlars. Així ho ha confirmat la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les sigles en anglès).

La tecnològica ha anunciat la signatura d'un acord amb Salesforce Ventures pel qual el fons es farà amb 100 milions de dòlars (81 milions d'euros) en accions de classe 'A', uns 5,8 milions de títols, a través d'un procés de col·locació privat.

Bancs com Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank i Allen & Co lideren les posicions per a l'Oferta Pública de Venda (OPV) de la tecnològica amb seu a San Francisco, que cotitzarà al mercat del Nasdaq sota el símbol de 'DBX'.

Dropbox, que compta amb més de 500 milions d'usuaris, 11 d'ells pagant per les seves funcions addicionals, va ingressar 1.106 milions de dòlars (900 milions d'euros) el 2017, amb un augment del 31% respecte a 2016. Tot i això, les pèrdues atribuïdes van ser de 90.800.000 d'euros, retallant els mals resultats de l'exercici anterior un 47%.

Segons la pròpia companyia, les tendències actuals del mercat són positives per al seu desenvolupament, amb els volums de contingut i la complexitat d'accés creixent, cosa que justifica l'ús d'aquesta plataforma gràcies a la unificació de la seva capacitat a través d'una xarxa d'intercanvi d'informació global.

DROPBOX I SPOTIFY MARCARAN EL CAMÍ

Analistes, experts, i sobretot altres tecnològiques seguiran a prop aquest succés de cara a comprovar de primera mà l'interès que els inversors mostren sobre els 'unicorns' o empreses emergents amb valor de més de 1.000 milions de dòlars. Així, Dropbox i Spotify, que també va anunciar recentment la seva sortida a borsa, serviran com a referència a futurs jugadors que s'endinsin al continu amb Uber o Airbnb com futures opcions.

Els directius de les dues companyies afrontaran una dura tasca convencent el mercat que el seu desenvolupament serà similar al que va obtenir Facebook, i lluny del que experimenta Snap Inc., el valor de la qual en borsa ha caigut un 34% des de la seva estrena.

contador