bidencbganaelecc

Wall Street obre amb suaus alces a l'espera que Joe Biden anunciï un nou pla d'estímuls que pot estar valorat en uns 2 bilions de dòlars, encara que els analistes anticipen que la xifra final que aprovi el Congrés en un primer moment oscil·larà entre els 600.000 i els 900.000 milions de dòlars.

  • 37.986,40
  • -

Després d'obtenir el control del Senat per una escassa majoria, l'objectiu de Biden, segons informa CNN, és anticipar un objectiu molt ambiciós, per tenir capacitat de negociació i aprovar en un primer moment una xifra menor, però que podrà ser ampliada al llarg de 2021.

A l'agenda econòmica, s'han publicat les exportacions i importacions de la Xina al desembre, que han superat els pronòstics. Les exportacions han repuntat un 18,1%, per sobre del 15% esperat; i les importacions, un 6,5%, davant el 5% anticipat.

A més, les dades laborals als EUA han estat dolentes, ja que les peticions setmanals d'atur han pujat fins a 965.000 i han marcat màxims des de l'agost, molt per sobre de la dada anticipada de 795.000.

I a nivell monetari, Jerome Powell, president de la Fed, oferirà una xerrada a la Universitat de Princeton a partir de les 18:30h, hora espanyola.

Des de Goldman Sachs, auguren una correcció a curt termini després dels nous màxims registrats a finals de la setmana passada. Els mercats d'accions i bons dels Estats Units podrien "prendre més d'un respir" a curt termini, després d'haver assolit màxims històrics la setmana passada, ha alertat el seu economista en cap, Jan Hatzius.

En l'àmbit empresarial, els inversors esperen l'inici de la temporada de resultats del quart trimestre als EUA, amb les xifres de JP Morgan Chase, Citigroup i Wells Fargo, que es publicaran divendres.

De moment, Blackrock, el major gestor mundial d'actius, puja després de superar les previsions amb els seus comptes.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,4%, fins als 53,41 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,2% i es canvia a 1,2176 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,12%, després del gran repunt dels últims dies.

Noticias relacionadas

contador