dolarrey
0,9265€
  • 0,0016€
  • 0,17%

El dòlar perllonga aquest dijous el seu rebot des dels mínims de tres anys assolits a principis d'any davant els seus principals rivals, recolzat per l'augment dels rendiments en Estats Units, mentre el president electe Joe Biden es prepara per esbossar, aquest mateix dijous, els seus plans d'estímul fiscal massiu. Segons informacions aparegudes en diversos mitjans nord-americans, l'equip del demòcrata ha dit als congressistes que el paquet de mesures ascendirà a 2 bilions. L'euro cotitza a prop dels 1,2150 dòlars, on la moneda europea va marcar un mínim de 2021 dilluns.

El retrocés d'un 1,6% de la moneda europea s'ha vist acompanyada d'una recuperació del 'bitllet verd' en l'índex del dòlar que s'ha mantingut en guanys, ja que els inversors van continuar desfent-se de les apostes baixistes. El dòlar ha pujat durant quatre de les últimes cinc sessions, ja que la perspectiva d'un major estímul ha pesat sobre els bons del govern dels EUA i va enviar el rendiment de referència del Tresor per sobre de l'1% per primera vegada des del març.

Biden donarà detalls d'un pla de "bilions" de dòlars per a l'alleujament de la pandèmia. El rendiment dels bons del Tresor a 10 anys va pujar després que 'CNN' informés que el paquet serà a prop de 2 bilions de dòlars, fet que ha afegit suport al dòlar. No obstant això, molts analistes esperen que el rebot de la divisa sigui temporal, ja que l'acumulació de posicions baixistes en el dòlar s'ha vist sacsejada només momentàniament. Amb tot, "si l'euro/dòlar en algun moment d'aquesta setmana o al principi de la propera fa un precipitat retrocés per sota de 1,20 dòlars, el mercat tindrà alguna cosa en el que pensar", assenyala Stephen Innes, analista d'Axi.

A llarg termini, s'espera un major estímul als Estats Units per donar suport a la gana pel risc, cosa que pesa sobre el dòlar, que tradicionalment es considera un refugi segur. Els especuladors de divises, però, segueixen curts en el dòlar i han anat incrementant les seves posicions des de mitjans de març de 2020, ja que l'augment de la gana dels inversors per actius de més risc va perjudicar la demanda del dòlar.

"Crec que el posicionament en els actius de risc s'està convertint en una preocupació, de manera que podria haver-hi un estrangulament dels curts", avisa Shusuke Yamada, cap d'estratègia de divises de Japó al Banc d'Amèrica a Tòquio. No obstant això, l'expert aposta per una "debilitat gradual del dòlar el 2021".

Noticias relacionadas

contador