ep fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20210105101704
EUROPA PRESS - Archivo

Les borses es "prendran un respir" a curt termini. Així de contundent ha estat l'economista en cap de Goldman Sachs, Jan Hatzius. La correcció de la qual alerta l'expert es produiria després dels màxims registrats per Wall Street la setmana passada.

Els principals índexs de Wall Street han tingut un bon començament d'any, divendres passat van tancar en màxims històrics. Des que va començar la crisi sanitària el passat el març el Dow Jones i l'S&P 500 han avançat un 70% enfront del 80% amb què ho ha fet al Nasdaq.

En declaracions a la CNBC, Hatzius ha compartit la seva perspectiva de les accions nord-americanes de cara al futur i va explicar per què les valoracions de mercat podrien deixar de moure's "implacablement a l'alça".

Una parada en les pujades podria produir-se com a resultat d'un enfocament renovat en la Reserva Federal que podria disminuir el seu programa d'estímul, i el suport a les taxes d'interès a llarg termini que està actualment en marxa.

El rendiment dels bons del Tresor a 10 anys va trencar la setmana passada la marca de l'1% després que el Partit Demòcrata escombrés a les eleccions del Senat de Geòrgia i el Congrés confirmés la victòria de Joe Biden a les eleccions presidencials. El rendiment de referència va arribar a l'1,18% dimarts.

Els rendiments del Tresor actuen com a referència per a tots els bons globals, cosa que significa que les empreses veuran augmentar la taxa d'interès dels seus deutes. Això es tradueix en el fet que a les empreses els podria costar més pagar el deute, posant més pressió en les finances de les empreses i, per tant, perjudicant el preu de les seves accions.

Noticias relacionadas

contador