washington-le-4-fevrier-2020-donald-trump-a-ostensiblement-evite-de-serrer-la-main-a-nancy-pelosi-qui-en-retour-a-dechire-dans-un-geste-spectaculaire-sa-copie-du-discours

Donald Trump ha tornat a fer història aquest dimecres. El republicà s'ha convertit en el primer president dels Estats Units en ser sotmès a un impeachment dues vegades. La Cambra de Representants ha donat llum verda al judici polític contra l'encara president dels Estats Units gràcies al suport de diversos legisladors republicans.

El vot de diversos republicans ha estat clau per tirar el procés endavant. El segon impeachment contra Trump ha comptat amb 232 suports enfront dels 197 vots en contra. Un d'ells ha estat Peter Meijer. "El president Trump va trair el seu jurament en buscar soscavar el nostre procés constitucional, i té la responsabilitat d'incitar a la insurrecció que vam patir la setmana passada. Amb el cor afligit, votaré per acusar el president Donald J. Trump", ha expressat en la seva declaració.

La resolució de l'impeachment afirma que "el president Trump va posar en greu perill la seguretat dels Estats Units i les seves institucions. Va amenaçar la integritat del sistema democràtic, va interferir en el traspàs de poders i va posar en perill una altra branca del govern. D'aquesta manera, va trair la confiança dipositada en ell com a president, en perjudici manifestat del poble dels Estats Units". L'únic càrrec contra el president és d'"incitació a la insurrecció".

En una línia molt similar s'ha pronunciat la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi. "El president ha de ser acusat i crec que ha de ser condemnat pel Senat", ha expressat. "Incitar a aquesta insurrecció, aquesta rebel·lió armada contra el nostre país. Se n'ha d'anar, és un perill clar i present per a la nació", ha declarat.

Noticias relacionadas

contador