ep nueva campana corporativa de general motors
GENERAL MOTORS - Archivo

Everybody in. Així es titula la nova campanya publicitària de General Motors, que té un objectiu molt clar: un cotxe elèctric per a totes les butxaques. "Ningú es quedarà fora", assegura la històrica fabricant automobilística nord-americana.

I per por precisament a perdre 'el seu' tren, els inversors s'han pujat en massa al títol, que acaba de registrar nous màxims històrics després de conèixer la notícia.

A falta de conèixer preus oficials, aquesta estratègia és un pas més d'un colós com General Motors cap a la renovació de la seva marca per por a convertir-se en una companyia del Juràssic. El que sí que ha avançat el grup és que hi haurà un cotxe per a cada persona i necessitat.

GM té feina per davant. La seva idea és apropar la mateixa tecnologia Ultium que faran servir els seus models Hummer EV Edition 1 (112.595 dòlars) i el Cadillac Lyric en cotxes aptes per a tots els públics. Encara se'n desconeixen dates concretes, però als plans de la fabricant entra el llançar fins a 30 vehicles elèctrics a escala mundial per a l'any 2025.

CADA VEGADA MÉS RIVALS A LA CURSA

La graella dels cotxes elèctrics s'assembla cada vegada més a la cabina dels germans Marx. La xinesa Byton ha estat una de les últimes a sumar-se a la carrera després d'aliar-se amb Foxconn, un dels proveïdors d'Apple. La mateixa companyia de Cupertino ha avançat els seus ambiciosos plans en el terreny automobilístic de la mà de Hyundai, encara que els experts coincideixen que no són del tot de fiar, perquè ha donat diversos cops de volant durant els últims anys.

Baidu i Geely, sense sortir de la Xina, són altres dues companyies que han anunciat recentment la seva intenció de pujar a la megatendència del cotxe elèctric.

Precisament el país asiàtic és ara mateix un punt d'ebullició per a aquest mercat. Les vendes de cotxes 100% elèctrics al país han crescut un 4,4% entre gener i novembre de l'any 2020 i, durant aquest mateix període de temps, les vendes de la resta d'automòbils han caigut un 7,5%, segons les dades proporcionades pel ministre d'Indústria xinès.

Noticias relacionadas

contador