• Encara que l'índex tecnològic es revalora un 26% aquest any, mentre el Dow Jones ha pujat un 23%
  • Els inversors aposten pels bancs i venen els valors tecnològics després del seu gran comportament el 2017
cbstopwallstreet

Signe mixt i escàs moviment a Wall Street, amb pujades del 0,1% per al Dow Jones i pèrdues del 0,1% per al Nasdaq, que està mostrant un comportament divergent a la Borsa de Nova York durant les últimes sessions.

  • 37.753,31
  • -

El Nasdaq acumula una caiguda de l’1,5% durant les últimes cinc sessions borsàries, mentre el Dow Jones s'ha revalorat un 3%. Aquest any, l'índex tecnològic es revalora gairebé un 26%, mentre el Dow puja gairebé un 23%, per la qual cosa la seva rendibilitat anual va igualant.

Aquesta rotació d'actius s'explica perquè molts inversors han decidit recollir beneficis a final d'any i esperar que es produeixin punts d'entrada més atractius en grans valors com Apple, Facebook, Microsoft i Amazon, que han marcat màxims històrics durant les últimes setmanes. El Dow Jones U.S. Technology Index baixar ahir un 1,8% i perd gairebé un 4% durant l'última setmana.

A més, els operadors estan apostant clarament pel sector bancari. L'índex KBW Banks, que agrupa els 24 bancs més representatius dels Estats Units, va pujar aquest dilluns un 2% i va marcar nous màxims dels últims dotze mesos. Durant les últimes 5 sessions, s'ha revalorat ni més ni menys que un 8%.

ES MANTINDRÀ AQUESTA ROTACIÓ D'ACTIUS?

Jasper Lawler, expert de London Capital Group, comenta que "l'aprovació de la reforma fiscal al Senat ha augmentat la demanda per valors bancaris a cost dels tecnològics". En la seva opinió, "la rotació d'actius cap al sector financer és prematura", ja que el sector de tecnologia té millors previsions de creixement.

"Caldrà veure si aquesta rotació es consolida o si, per contra, els anomenats 'caçadors de gangues' apareixen i tornen a apostar pels valors tecnològics que, en definitiva, són els que millors perspectives de negoci presenten", afegeixen des de Link Securities.

ECONOMIA, EMPRESA I ALTRES MERCATS

A nivell econòmic, aquest dimarts es publiquen dades relatives al sector serveis, molt important perquè suposa dos terços del PIB dels Estats Units. El consens espera que l'ISM serveis de novembre baixi fins a 59,0 des 60,1. No obstant això, aquests nivells encara són molt elevats i segueixen indicant la bona salut de l'economia.

A més, aquest dimecres, es publicaran les dades d'ocupació de la consultora ADP, avantsala de l'Informe d'Ocupació de novembre, que es publicarà aquest divendres als EUA (la previsió apunta a la creació de gairebé 200.000 llocs de treball). Per la dada d'ADP, el consens espera 185.000 llocs de treball.

A l'escena corporativa, els analistes de Jefferies han elevat la seva recomanació sobre McDonald's, el gegant del menjar ràpid, fins a 'comprar' des de 'mantenir'. A més, han augmentat la valoració de les seves accions fins a 200 dòlars des dels anteriors $150.

Sobre el 'Rusiagate', el fiscal general Robert Mueller ha demanat a Deutsche Bank que comparteixi les dades sobre els comptes en poder del president dels Estats Units, Donald Trump, i de la seva família. Deutsche Bank, que ha prestat milions de dòlars a l'organització de Trump per als seus negocis immobiliaris, va dir aquest dimarts que no volia fer declaracions respecte a aquest assumpte.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,1%, fins a 1,1867 dòlars. Sobre el bitcoin, Stephen Roach, economista de Yale i ex-Morgan Stanley, afirma que "està en una perillosa bombolla especulativa i és tòxic per als inversors". La moneda digital puja gairebé un 2%, fins a 11.663 dòlars.

Al mercat de matèries primeres, el cru West Texas cau un 0,5%, fins a 57,20 dòlars, mentre el petroli Brent cedeix un 0,3%, fins a 62,28 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.275 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 2,379%.

Noticias relacionadas

contador