• El Nasdaq va tancar aquest dilluns amb pèrdues de l'1% mentre el Dow Jones va avançar un 0,2%
  • La reforma fiscal beneficia més a altres sectors que als grans grups tecnològics
Bolsas_Mercados_Inversores

Els inversors de Wall Street estan venent els valors associats al sector de la tecnologia i comprant els del sector bancari, en un moviment que es va iniciar la setmana passada i que va tenir la seva continuació aquest dilluns, quan el Dow Jones va pujar un 0,2% però el Nasdaq va caure un 1%.

  • 17.718,30
  • 1,65%

Hi ha diversos factors que expliquen aquesta rotació d'actius que s'està produint a la Borsa de Nova York. En primer lloc, el sector tecnològic s'havia comportat molt millor que la resta de sectors durant 2017, i molts inversors han decidit recollir beneficis a final d'any i esperar que es produeixin punts d'entrada més atractius en grans valors com Apple, Facebook, Microsoft i Amazon, que han marcat màxims històrics durant les últimes setmanes. El Dow Jones U.S. Technology Index va baixar ahir un 1,8% i perd gairebé un 4% durant l'última setmana.

En segon lloc, segons informa Bloomberg, la reforma fiscal aprovada pel Senat, encara que no és definitiva i ha de ser harmonitzada amb la Cambra de Representants, inclou alguna mesura desfavorable per al sector tecnològic, que impedeix a les empreses utilitzar les exempcions fiscals sobre la propietat intel·lectual per invertir en investigació i desenvolupament. Aquesta és una altra de les raons per explicar el negatiu comportament del Nasdaq aquest dilluns.

APOSTA PELS BANCS

En tercer lloc, els inversors estan apostant clarament pel sector bancari durant les últimes sessions. L'índex KBW Banks, que agrupa els 24 bancs més representatius dels Estats Units, va pujar aquest dilluns un 2% i va marcar nous màxims dels últims dotze mesos. Durant les últimes 5 sessions, s'ha revalorat ni més ni menys que un 8%.

De la mateixa manera, l'índex de bancs regionals Dow Jones U.S. Select Regional Banks Index es va revalorar ahir un 1,7% i acumula també una pujada del 8% durant els últims cinc dies de negociació. El mercat anticipa que serà un dels sectors més afavorits pel creixement econòmic que impulsarà la reforma fiscal.

"Molts inversors, després de les fortes alces dels valors de tall tecnològic, sembla que estan disposats a assegurar part dels seus guanys a causa de les elevades valoracions que moltes d'aquestes companyies han arribat a borsa aquest any", afirmen des de Link Securities.

"Caldrà veure si aquesta rotació es consolida o si, per contra, els anomenats 'caçadors de gangues' apareixen i tornen a apostar pels valors tecnològics que, en definitiva, són els que millors perspectives de negoci presenten", afegeixen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador