• "Com totes les bombolles, explotarà. Qui ha fet l'última inversió es fa més mal, no hi ha dubtes sobre això", avisa
bitcoin portada

La velocitat vertiginosa amb què el preu del bitcoin supera les metes dels analistes per 2017 també provoca que proliferin les advertències d'economistes i experts. A més de les primeres espases de la banca i fons d'inversió, que el més amable que han dit de la reina dels actius digitals és que es tracta d'una bombolla, altres veus també alerten sobre el caràcter brutalment especulatiu de la seva operativa.

L'últim a sumar-se a la llarga llista de detractors de les monedes de xifrat és el reputat economista de Yale, Stephen Roach, que ha assegurat que la moneda digital està immersa en una "perillosa bombolla especulativa", cosa que és, al seu parer, "tòxic per als inversors". "No hi ha cap dubte", ha dit un dels economistes més influents de Wall Street dels últims 30 anys en declaracions a la CNBC.

"Com totes les bombolles, explotarà. Qui ha fet l'última inversió es fa més mal, no hi ha dubtes sobre això”

"Mai he vist un gràfic de cap valor o instrument amb semblant verticalitat en tota la meva carrera", s'ha exclamat Roach. La veritat és que el preu de l'anomenat 'or 2.0' acumula una apreciació d'un 1.000% aquest any, a mesura que s'aproxima als 12.000 dòlars.

Part d'aquesta pujada s'ha produït en base a la gran expectació que ha provocat el llançament dels contractes de futurs sobre el bitcoin per part del Chicago Mercantile Exchange (CME) i el Chicago Board Options Exchange (CBOE), que es podran negociar des del 18 i el 10 de desembre, respectivament. A més, durant el primer trimestre del 2018, Nasdaq i Cantor també llançaran un contracte d'opcions binàries.

Al respecte, Roach ha assenyalat que la legitimació a través de les dues plataformes fa que el bitcoin sigui "una cosa perillósa" per als inversors, ja que no té "valor econòmic subjacent intrínsec al concepte".

Molts inversors admeten no entendre els tecnicismes de l'instrument o la tecnologia blockchain que apuntala la seva existència, esperant a canvi beneficiar-se de l'expectativa que el bitcoin com a inversió simplement continuarà augmentant. "Com totes les bombolles, explotarà", ha avisat Roach. Llavors, "qui ha fet l'última inversió es fa més mal, no hi ha dubtes sobre això", ha arrodonit el prestigiós economista.

Noticias relacionadas

contador