• La lliura, pendent de la sintonia entre May i Juncker per reconquistar els màxims de 2017
cbdolar83ss

Acció al mercat de les divises en aquest inici setmanal, després que el dòlar hagi reaccionat amb pujades durant la sessió asiàtica a l'aprovació per part del Senat dels EUA de la reforma de la llei tributària del president, Donald Trump. La notícia s'ha considerat com un important assoliment, abans que segueixi el seu tràmit entre les dues cambres del Congrés, però l'escàndol de les ingerències russes a la campanya de Trump pesen sobre l'ànim dels inversors.

Si bé, el 'bitllet verd' s'imposa davant els seus principals rivals, amb pujades enfront del ien per sobre dels 112,00 iens -encara que a aquestes hores cau per sota d'aquest preu- i contra l'euro fins als 1,1850 dòlars, divendres passat, la moneda dels EUA va patir un cop després de noves notícies al front de les investigacions de l’FBI sobre aquest cas. L'exassessor de seguretat nacional Michael Flynn es va declarar culpable de mentir als investigadors sobre els seus contactes amb Rússia, i va acordar cooperar amb els fiscals.

La reacció en la moneda nord-americana va ser immediata, amb caigudes davant de tots els seus rivals, però, "el tràmit legislatiu sobre el projecte de llei de retallada d'impostos dissabte va eclipsar la investigació contínua de les connexions entre el cercle intern del president dels EUA i Rússia", assenyala Hussein Sayed, analista d’FXTM.

No obstant això, encara que "des d'una perspectiva tècnica, el dòlar està posicionat per estendre els seus guanys, en els fonamentals necessitarà avenços entre el Senat i la Cambra en la llei tributària i també una lectura optimista de les dades d'ocupació de divendres", assenyalen experts d'IG Securities.

La lliura, pendent de la sintonia entre May i Juncker per reconquistar els màxims de 2017

LA LLIURA POSA EL FOCUS EN MAY I JUNCKER

Però no era contra la lliura. La moneda britànica és l'única divisa important que està lluitant contra el dòlar davant la creixent confiança que les negociacions de Brexit passaran a una nova etapa quan els líders de la Unió Europea (UE) es reuneixin a mitjans de desembre.

"Nombroses informacions de la setmana passada van indicar que el Regne Unit està cada vegada més a prop d'anunciar una llei de divorci que conduirà a un progrés significatiu en les converses sobre l'abandonament del bloc comunitari", indica Sayed. La reunió d'aquest dilluns entre la primera ministra britànica, Theresa May, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker i el cap negociador de Brussel·les, Michel Barnier, oferirà pistes de si el Regne Unit està més a prop de negociar els acords en matèria de comerç exterior.

Les tres principals barreres que cal superar no han canviat durant els últims mesos i segueixen sent la factura del divorci, que s'ha acordat de forma preliminar al voltant dels 60.000 milions d'euros, la frontera amb Irlanda i els drets dels ciutadans nord-americans al Regne Unit. "Un progrés significatiu en aquest front probablement empenyerà la lliura a l'alça, per tornar a provar els màxims de 2017 als 1,3656", indica Sayed.

Noticias relacionadas

contador