• UBS anticipa que la Fed pujarà els tipus d'interès al març
  • Davant la seva anterior previsió d'una primera pujada al juny
blankfein

Compres moderades de 0,5% a Wall Street, després del sorprenent gir a la baixa que van protagonitzar aquest dimarts els índexs novaiorquesos. El Dow Jones va ser capaç de marcar un nou màxim històric per sobre de 26.000 punts, però finalment va tancar amb caigudes del 0,04%, fins a 25.793 punts. Aquest dimecres, torna a fregar de nou els 26.000 punts.

  • 38.239,66
  • -

L’'excusa' que van utilitzar els inversors per prendre beneficis, després d'un impressionant inici d'any per a la renda variable nord-americana (el Dow Jones puja un 4,3% el 2018), va ser la falta d'acord a Washington per estendre el finançament del Govern federal.

A l'actualitat de la jornada, els inversors segueixen pendents dels resultats empresarials. Els protagonistes del dia seran els bancs Bank of America Merrill Lynch i Goldman Sachs. En el cas de Bank of America, el seu benefici s'ha reduït un 50% per la reforma fiscal aprovada al final del quart trimestre, tot i que les seves accions pugen un 0,1% després de 'confessar-se' davant el mercat.

Per la seva banda, Goldman Sachs ha perdut 1.900 milions de dòlars durant el quart trimestre, a causa de l'impacte comptable que ha tingut la reforma fiscal en els seus comptes. Igual que en altres entitats bancàries, ha afectat el càlcul dels seus actius fiscals diferits. Es tracta de la seva primera pèrdua trimestral en sis anys i les seves accions cauen un 0,5%.

Un altre valor que és protagonista, en aquest cas negatiu, és General Electric, després que els analistes de Deutsche Bank hagin reiterat el consell de venda sobre el conglomerat industrial i financer, amb una valoració de tan sols 15 dòlars (les seves accions cotitzen per sobre de $18). Els seus títols cedeixen un 4%.

No obstant això, les pujades són generalitzades entre els valors del Dow. Els més alcistes són Boeing (+2,8%), Intel (+2,6%) i IBM (+2,4%), seguits de Cisco Systems (+1,8%) i Microsoft (+1,7%). Pel que fa a la reforma fiscal aprovada als EUA, el gestor d'actius BlackRock ha assenyalat que aquesta impulsarà el consum i la inversió empresarial, així com les operacions corporatives.

PREVISIONS SOBRE LA FED

En relació a la política monetària de la Reserva Federal (Fed) i les previsions sobre l'evolució dels tipus d'interès, els experts d'UBS s'han sumat a la previsió del consens i anticipen ara una primera pujada dels interessos el 2018 durant la reunió del 21 de març.

Si anteriorment estimaven dues pujades de tipus per 2018 (al juny i desembre), ara anticipen que la Reserva Federal (Fed) elevarà el preu del diner en tres ocasions (març, juny i desembre).

El banc suís justifica el seu canvi d'opinió per la "pujada del preu del petroli, una dada més forta del que s'esperava de la inflació subjacent de desembre a EUA i la actes de l'última reunió de la Fed". En la seva opinió, tots aquests factors "apunten a una pujada de tipus al març".

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

Pel que fa a aquest dimecres, les dades més rellevants són la producció industrial de desembre, que ha pujat un 0,9%, molt per sobre del 0,4% esperat; i el Llibre Beix de la Fed sobre l'evolució de les condicions econòmiques als EUA, que es publica a les vuit del vespre, hora espanyola.

Dijous, es publicaran referències del sector constructor (permisos de construcció i inicis d'habitatges) i del mercat laboral (dades setmanals d'atur), a més dels inventaris setmanals de cru. Finalment, divendres la principal referència serà l'índex de confiança dels consumidors de gener, elaborat per la Universitat de Michigan i per al qual s'espera una pujada fins a 97,0 des de 95,9.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 0,4%, fins a 63,45 dòlars, mentre el cru Brent cedeix un 0,5%, fins a $68,75. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.336 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,34%, fins a 1,2216 dòlars.

Pel que fa a les monedes digitals, nova caiguda als futurs sobre el bitcoin, que cauen a mínims de les sis últimes setmanes, a l'entorn dels 10.100 dòlars. Les notícies sobre la prohibició del comerç amb ‘virtuals’ a Corea del Sud han tornat a provocar una profunda correcció en les monedes de xifrat. Finalment, al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,563%.

Noticias relacionadas

contador