• Així mateix, asseguren que la reforma impulsarà l'economia del país, que ja funciona a plena capacitat

BlackRock assegura que la reforma fiscal dels Estats Units impulsarà l'economia del país, que ja funciona a plena capacitat. A més, apunten que també millorarà els tipus d'interès. Richard Turnill, director mundial d'estratègia d'inversió en BlackRock, ha apuntat que els incentius tributaris per a la inversió en immobilitzat podrien fomentar el consum i la inversió empresarial, així com les operacions corporatives.

"Un guany inesperat de menors impostos i incentius per a la despesa de capital podria estimular més despeses de consum i de negocis, així com acords corporatius", afegeix. No obstant això, matisa que una probable convergència en les taxes impositives podrien crear guanyadors i perdedors, que abastarien sectors i empreses.

Davant d'això, assenyala que la reducció de la taxa màxima fins al 21% beneficiarà a aquelles que paguen un 34% d'impostos, però perjudicarà les companyies amb poca càrrega impositiva, ja que veuran com n’augmenten les tarifes. "La sostenibilitat de l'augment de la rendibilitat corporativa derivada de les retallades fiscals també variarà", assegura l’analista.

Als mercats de crèdit, es veu que les empreses de grau d'inversió es beneficien de taxes impositives més baixes. No obstant això, es veu que la major part de l'impacte va als accionistes en lloc de pagar el deute. "Les empreses d'alt rendiment es beneficien de taxes impositives més baixes i la despesa immediat de capex. Però esperem una major bifurcació entre els emissors de major i menor qualitat, ja que aquells amb grans càrregues de deute s'enfronten límits a l'interès", explica Turnill.

D'altra banda, comenta que els rendiments dels bons del Tresor nord-americà van aconseguir el seu màxim dels últims deu mesos i els mercats borsaris van aconseguir nous rècords. El preu del petroli va pujar davant els indicis de restricció de l'oferta. Finalment, assenyala que les dades del PIB xinès del quart trimestre marcaran el to de les perspectives de creixement del país i les prioritats polítiques de cara a 2018.

Noticias relacionadas

contador