• Espera tres pujades de tipus durant el present exercici, davant la seva anterior previsió de dos
  • El mercat atorga un 72% de probabilitats a una pujada de tipus al març
jerome-powell-gouverneur-a-la-fed

Els analistes d'UBS han elevat la seva previsió sobre la pujada d'interessos als Estats Units. Si anteriorment estimaven dues pujades de tipus per 2018 (al juny i desembre), ara anticipen que la Reserva Federal (Fed) elevarà el preu del diner en tres ocasions (març, juny i desembre).

El banc suís justifica el seu canvi d'opinió per la "pujada del preu del petroli, una dada més forta del que s'esperava de la inflació subjacent de desembre als EUA i les actes de l'última reunió de la Fed". En la seva opinió, tots aquests factors "apunten a una pujada de tipus al març".

UBS afegeix que "l'esperada acceleració de l'economia real aquest any mantindrà el seu moment i provocarà tres pujades de tipus". Recordem que la inflació subjacent va tancar 2017 a l’1,8%, una dècima més del que s'esperava el consens.

UBS se suma així a la previsió general del consens, ja que el mercat atorga un 72% de probabilitats que la Fed augmenti els interessos als EUA en 25 punts bàsics durant la reunió de març, fins a l’1,5%/1,75%.

Si finalment la Fed decideix elevar de nou el preu del diner, serà la primera ocasió que ho faci sota la presidència de Jerome Powell, que té la difícil missió de normalitzar la política monetària als EUA quan l'economia registra ja un dels més grans cicles expansius de la seva història.

Noticias relacionadas

contador