• En el conjunt de l'any, Goldman Sachs ha guanyat 4.300 milions de dòlars, un 42% menys que el 2016
  • Els beneficis són de 8.700 milions sense l'impacte de la reforma nord-americana
cbgoldman sachs

La reforma fiscal de Donald Trump ha trencat els resultats de Goldman Sachs. L'entitat ha informat d'unes pèrdues de 1.900 milions de dòlars durant el quart trimestre del 2017 a causa de l'impacte de la nova llei impositiva. Aquestes pèrdues suposen el primer trimestre en negatiu dels sis últims anys. Sense aquest impacte, els beneficis de Goldman Sachs són de 4.300 milions de dòlars, un 83% més.

La companyia ha comunicat que l'impacte de la reforma ha estat de 4.400 milions de dòlars. Igual que altres bancs, Goldman va anotar milers de milions en actius impactats per la nova llei tributària. Tenia 3.320 milions en càrrecs relacionats amb guanys a l'estranger ara gravables segons la llei i 1.100 milions en càrrecs per actius d'impostos diferits que emmagatzemava després de la crisi financera.

Les accions de la companyia cauen a prop d'un 1% en les operacions premarket de Wall Street. A tot el país, els ingressos nets de Goldman van ser de 7.830 milions davant els 8.170 mil milions del any anterior.

No obstant això, els ingressos de comercialització a l'espai d'ingressos fixos crítics, monedes i productes bàsics es van desplomar, caient un 50% respecte al mateix període de l'any anterior. Els ingressos de comerç en general van caure un 34%.

"Aquest nombre comercial de FICC va ser impactant", va dir a CNBC Gerard Cassidy, director general d'RBC Capital Markets. "Els seus números comercials de FICC són molt més febles que els seus competidors".

En un comunicat de premsa, Goldman va qualificar les operacions com "un entorn desafiant caracteritzat per baixos nivells de volatilitat i baixa activitat del client". Els ingressos de renda variable també van caure un 14%. "L'any passat, vam obtenir majors ingressos i majors marges abans d'impostos malgrat un entorn desafiant per als nostres negocis de creació de mercat", va dir en un comunicat Lloyd C. Blankfein, president i conseller delegat de Goldman.

"Amb l'economia mundial llesta per accelerar, la nova legislació tributària dels EUA que ofereix vents de cua i una franquícia líder en tots els nostres negocis, estem ben posicionats per servir als nostres clients i aconseguir un progrés significatiu en el pla de creixement que vam presentar al setembre", ha afegit.

Goldman va veure un trimestre estel·lar en les seves operacions de banca d'inversió, que van obtenir 2.140 mil milions en ingressos nets per al trimestre i 7.370 milions en un any, la seva segona millor marca en la història.

L'administració d'inversions també va continuar sent forta, produint 1.660 milions per al trimestre, un augment del 4% respecte a 2016, amb un total anual de 6.220 milions que reflecteix un augment del 7%.

Noticias relacionadas

contador