• L'unça d'or marca nous màxims anuals, en revalorar-se un 0,5%, fins als 1.357 dòlars
  • Al mercat de divises, l'euro ha marcat un nou màxim anual als 1,2093 dòlars
kim-jong-un

Signe mixt a Wall Street, mentre el desafiament armamentístic de Corea del Nord torna a les portades de l'opinió pública junts amb els danys que pot ocasionar l'huracà Irma a Florida.

  • 37.815,92
  • -

Després del llançament d'una bomba d'hidrogen, no es descarta que aquest mateix dissabte torni a intensificar la crisi coreana en el marc de la celebració del dia de la fundació de país. "Alguns creuen que Corea del Nord podria llançar un altre míssil balístic el dia 9, aquesta vegada en un 'angle comú'" va dir el primer ministre de Corea del Sud, Lee Nak-yon. Segons els experts, aquest tipus de llançament es realitzaria per assajar l'impacte en algun objectiu concret.

"Els riscos de cap de setmana han augmentat durant els últims mesos, igual que les tensions entre els dos països", afirma Craig Erlam, analista d’Oanda. "El llançament de la bomba d'hidrogen va provocar un buit baixista a l'obertura de dilluns passat (a les borses mundials). Els operadors estan preocupats per si aquests buits van en augment, a causa de la possible escalada del conflicte" en funció del que faci el règim nord-coreà.

Craig Erlam afegeix que "la celebració del dia de la fundació del país pot ser l'oportunitat perfecta per mostrar un senyal de força, tal com va passar l'any passat. Amb això en ment, serà interessant veure quines posicions adopten els traders de cara al cap de setmana i si la recerca d'actius refugi continua la setmana que ve".

En aquest escenari, l'unça d'or marca nous màxims anuals, en revalorar-se un 0,5%, fins a 1.357 dòlars. Segons l’anàlisi tècnica, encara té recorregut a curt termini fins a 1.375 dòlars. A més, l'euro ha marcat un nou màxim anual als 1,2093 dòlars, encara que ara puja de forma més moderada un 0,3%, fins a $1,2063.

Per la seva banda, el petroli West Texas cau un 0,3%, fins a 48,95 dòlars, mentre el cru Brent avança un 0,6%, fins a 54,85 ​​dòlars. L'última hora sobre l'huracà Irma és que la seva categoria (força) ha estat rebaixada des de 5 fins 4, tot i que encara és molt perillós i pot causar grans danys a Florida, segons esperen les autoritats. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys torna a caure i ja s'acosta al 2%.

Pel que fa a la renda variable nord-americana, que va tancar aquest dijous amb signe mixt, el Dow Jones es troba cotitzant per sota dels 21.800 punts, no gaire lluny del seu màxim històric dels 22.179,11 marcat el passat 8 d'agost. L'índex acumula un guany anual del 10%, però durant les últimes setmanes ha mostrat la seva incapacitat per seguir pujant.

Les tensions geopolítiques entre Corea del Nord i els EUA, així com la incapacitat de l'Administració Trump per avançar en la seva promesa reforma fiscal (que va camí de convertir-se en un mer maquillatge del sistema impositiu actual), fa que els operadors no trobin catalitzadors per seguir comprant accions a curt termini. Encara que de moment, aquests factors tampoc han provocat una correcció important a la borsa nord-americana.

En l'actualitat empresarial, els analistes de Goldman Sachs han iniciat la cobertura dels productors de videojocs Take Two Interactive i Electronic Arts amb un consell de 'comprar' i una valoració de 118 i 136 dòlars, respectivament.

D'altra banda, el sector assegurador dels EUA segueix amb el seu mal comportament borsari a causa dels danys ocasionats pels huracans. Segons estimacions d'AccuWeather, l'huracà Harvey ha causat danys valorats en 190.000 milions de dòlars i la 'factura' de l'huracà Irma podria ser similar. Altres sectors que s'han vist afectats han estat el de Creuers i el d'Aerolíneas.

Finalment, Equifax, empresa global de solucions d'informació i gestor del major registre de morosos a països com Espanya, està caient més d'un 13% a Wall Street després d'assegurar aquest dijous que havia patit un atac informàtic que podria afectar potencialment 143 milions de consumidors als EUA.

Noticias relacionadas

contador