• Podria fer la prova a 'angle normal’, cosa que suposaria una clara provocació per a la comunitat internacional
kimjongun

La setmana acaba amb les tensions geopolítiques molt presents entre les preocupacions dels inversors. Després de l'última prova, amb una bomba d'hidrogen, de Corea del Nord, no es descarta que aquest mateix dissabte torni a intensificar la crisi coreana en el marc de la celebració del dia de la fundació de país.

"Alguns creuen que Corea del Nord podria llançar un altre míssil balístic el dia 9, aquesta vegada a un 'angle normal" va dir el primer ministre de Corea del Sud, Lee Nak-yon. Bernand Loo, professor d'estudis estratègics a la Rjaratnam School of International Studies, va dir a CNBC que la millor manera de provocar la comunitat internacional és llançar un míssil a un 'angle normal'.

"Quan fas proves amb míssils balístics, la idea és provar la tecnologia, però en realitat no vols que impacti en cap objectiu", va explicar Loo, i ha afegit: "Quan es llança a 'angle normal' s'està llançant de la manera que ho faria si s'estigués tractant d'impactar en un objectiu".

El règim de Pyongyang va llançar una nova amenaça aquest mateix dimarts, en avisar que està disposat a enviar més "paquets de regal" als Estats Units si continua amb les seves "provocacions i inútils intents" de pressionar Corea del Nord. Per la seva banda, el president dels Estats Units, Donald Trump, ha afirmat aquest dijous que "preferiria" no seguir "la ruta militar" per contenir els desafiaments del règim de Corea del Nord, però no ha descartat aquesta opció i ha subratllat que, en recórrer-la, seria un "dia trist" per al país asiàtic.

Noticias relacionadas

contador