• "És un esdeveniment decebedor per a la nostra empresa, colpeja en el cor del que som i el que fem", ha declarat el seu president
equifax

Equifax, empresa global de solucions d'informació i gestor del major registre de morosos a països com Espanya, està caient més d'un 15% durant la preobertura de Wall Street després d'assegurar aquest dijous que havia patit un atac informàtic que podria afectar potencialment 143 milions de consumidors als Estats Units. Si tenim en compte que la població dels Estats Units ascendia a 324 milions d'habitants al gener de 2017, segons l'Oficina de Censos als EUA, l'atac a la seguretat informàtica hauria afectat una enorme porció del país.

  • 251,30$
  • 1,59%

La companyia ha explicat que aquesta incursió es va descobrir el passat 29 de juliol i les dades filtrades inclouen noms, dates de naixement, números de seguretat social, adreces i llicències de conductors potencials. També es van obtenir 209.000 números de targetes de crèdit nord-americans, a més de "certs documents amb informació d'identificació personal per aproximadament 182.000 consumidors nord-americans".

"És un esdeveniment decebedor per a la nostra empresa, colpeja en el cor del que som i el que fem. Demano disculpes als consumidors i als nostres clients per la preocupació i frustració que això causi", ha dit el president i conseller delegat, Richard F. Smith.

Les caigudes que registra Equifax durant la preobertura suposen que arrencarà la jornada a mínims de set mesos. La companyia ha comunicat que està alertant els clients que la informació havia estat filtrada i està treballant amb les autoritats estatals i federals en la investigació.

Equifax és la responsable de calcular el risc creditici dels consumidors, cosa que determina l'accés a préstecs i les qualificacions per a la compra d'un cotxe o una casa. Per aquesta raó, la companyia posseeix informació privilegiada de milions de clients, com noms complets, adreces, números de telèfon, historial creditici, números de targetes de crèdit, data de naixement, números de seguretat social i fins i tot números de llicències de conduir.

Noticias relacionadas

contador