cbtrump6 short1
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street registra fortes pèrdues del 1,5% aquest dimarts. El mercat reacciona davant la creixent tensió global, focalitzada aquests dies en el conflicte entre els Estats Units i l'Aràbia Saudita després de la mort del periodista Jamal Khashoggi.

L'S&P 500 ha marcat nous mínims mensuals als 2.709 punts i perd gairebé un 8% des del seu màxim històric dels 2.940 sencers, registrats el passat 21 de setembre. L'indicador, després de perdre la mitjana mòbil de 200 sessions, ja mira de reüll cap als seus mínims anuals, marcats el passat 18 de febrer als 2.532 enters.

Al capítol empresarial, McDonald's i Verizon Communications pugen després de superar previsions amb els seus resultats, però 3M i Caterpillar registren fortes caigudes després de publicar les seves xifres i alertar sobre l'efecte negatiu de les tensions comercials entre els EUA i la Xina.

A més, l'atenció del mercat se centra en l'Aràbia Saudita, després que el país confirmés que el periodista Jamal Khasoggi, crític amb el govern de Riad, va ser assassinat al consolat saudita situat a Istanbul, Turquia. Aquesta incertesa geopolítica ha calat també a Europa i Àsia, ja que les borses d'aquestes regions registren fortes caigudes.

AGENDA ECONÒMICA

Al front macroeconòmic, aquest dimarts s'ha publicat l'índex RedBook de vendes al detall, que s'ha mantingut pla l'octubre després d'avançar un 0,1% el setembre. En taxa interanual, el creixement es redueix fins al 5,5% des del 5,8%.

Dimecres, es publicaran els indicadors avançats del sector serveis i de manufactures corresponents al mes d'octubre. També coneixerem la dada de vendes d'habitatges nous de setembre i els inventaris setmanals de cru als EUA, a més del Llibre Beix de la Fed.

Divendres, es publicarà el PIB preliminar del tercer trimestre, que serà la dada més important de la setmana. El consens espera un creixement del 3,3%, després de l'impressionant 4,2% registrat durant el segon trimestre.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau amb força davant la declaració d'intencions de l'Aràbia Saudita, que assegura que jugarà "un paper responsable" en els preus del cru. El barril West Texas, referència als EUA, cedeix un 1,4%, fins als 68,38 dòlars. Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,03% respecte al dòlar, fins als 1,1469.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERMELL

El Vell Continent cotitza amb caigudes en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 -0,6%, FTSE 100 -0,7%, DAX 30 -1,7%, CAC 40 -1,2% i PSI 20 -1,1%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX lluita per mantenir els 8.700 punts mentre segueix molt pendent de la situació dels seus bancs a l'espera de la sentència del Suprem.

A les borses asiàtiques, el parquet sud-coreà ha tocat mínims de 2017. El Shanghai Composite ha cedit un 1,37%, mentre el Shenzhen ho ha fet un 1,22%. El Hang Seng de Hong Kong ha cedit un 3,08%. Al Japó, el Nikkei 225 ha deixat caigudes del 2,44%, mentre el Topix ha cedit un 2,36% en el vermell. Les borses del Pacífic també han notat la sacsejada, amb caigudes de l’1,05% l’ASX200 i de l’1,47%, l’NZX50. Tailàndia cedeix un 0,56%, Malàisia, un 1,02% i Singapur, un 1,41%.

Noticias relacionadas

contador