billets-euros

Els dubtes sobre el pressupost italià i una feliç resolució del Brexit segueixen apilant entre els inversors del mercat de les divises que posen l'euro i la lliura sota pressió. Les dues divises es troben deprimides aquest dimarts, però la que s'emporta la pitjor part és la moneda del Regne Unit que dilluns va protagonitzar el seu pitjor declivi diari de l'últim mes.

Per contra, el ien sorgeix amb força contra el dòlar en les últimes hores. La moneda nipona ha posat en joc el seu rol d'actiu refugi i es canvia de mans en 112,55 unitats contra el dòlar. No obstant això, és el 'bitllet verd' l'opció preferida dels operadors en el cable (lliura/dòlar), ja que l'encreuament es troba al voltant de les 1,2960 lliures, després d'una caiguda del 0,8% durant la jornada anterior.

Les preocupacions sobre l'embús en les negociacions dels termes de divorci entre Londres i Brussel·les han provocat que la lliura hagi caigut un 2,2% durant les últimes set sessions. Des del fracàs de la cimera de líders europeus de la setmana passada a llançar un acord, les converses segueixen sense avenços significatius en l'assumpte de la frontera amb Irlanda del Nord. D'altra banda, la primera ministra britànica, Theresa May, ha esgrimit en més d'una ocasió l'argument d'un període de transició.

L'EURO PENDENT DE LES TENSIONS ENTRE ROMA I BRUSSEL·LES

Pel que fa a la moneda europea, l’euro ha tornat a perdre els 1,15 dòlars i cedeix terreny cap als recents mínims a la franja dels 1,1420/30 dòlars, pressionada per les creixents tensions entre Roma i Brussel·les que "escalaran", segons estrategs de DBS. Aquests experts alerten que la situació pot tensar encara més si el Consell Europeu inicia un "Procediment sobre el dèficit excessiu".

Si és així, segons DBS, Itàlia haurà de subministrar un pla d'acció correctiva sobre el seu enorme deute públic, que és del 130% del PIB, enfront de la norma de Maastricht del 60%", afegeixen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador