presidente-turquia-recep-tayyip-erdogan
Kremlin

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha comparegut davant el Parlament turc per presentar les conclusions de la seva investigació sobre l'assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi, quan han transcorregut tres setmanes des que entrés al consultat d'Aràbia Saudita a Turquia i no en tornés a sortir.

"És clar que Khashoggi va ser assassinat al consultat" saudita, ha declarat el president de Turquia, que ha assenyalat que l'assassinat del periodista "ha estat part d'una operació planejada".

Khashoggi va entrar el 2 d'octubre al consultat d'Aràbia Saudita a Turquia per tal d'arreglar la documentació necessària per casar-se amb la seva promesa i mai en va tornar a sortir. S'especula que va ser torturat, assassinat i esquarterat dins del consolat.

Erdogan ha informat que ha parlat amb el rei de l'Aràbia Saudita, Salman bin Abdulaziz, diverses vegades sobre aquest assumpte i que el rei li ha comunicat que han estat detingudes 18 persones en relació a aquest cas. "No tinc motius per dubtar de les paraules de Salman", ha afegit el president de Turquia.

Recep Tayyip Erdogan ha recordat que el consolat saudita està en sòl turc i ha denunciat que hi ha hagut una campanya per culpar Turquia de l'assassinat. El màxim mandatari de Turquia ha indicat que es donaran tots els passos necessaris per investigar el que ha passat, i alhora ha revelat que un equip saudita va entrar al consolat el dia del assassinat i que les seves càmeres han estat esborrades.

"El cònsol saudita és un incompetent", ha afirmat Erdogan, alhora que ha recordat que oficials saudites han reconegut que el periodista va morir al consolat.

Noticias relacionadas

contador