petroleodolar

El barril de cru Brent, referent a Europa, retrocedeix més d'un 3%, i s'allunya dels 80 dòlars. Aràbia Saudita va reconèixer aquest dilluns que està disposat a incrementar la producció de petroli amb l'objectiu d'evitar que el seu preu avanci fins als 100 dòlars per barril, com pronostiquen diversos analistes.

Després que a principis d'octubre el Brent cotitzés en màxims de fa quatre anys, durant la jornada d'aquest dimarts es tenyeix de vermell i cau més d'un 1%. Un dia més tard que el ministre d'Energia del país islàmic, Khalid Al-Falih, reconegués que el seu país elevarà la producció de cru fins als 12 milions de barrils diaris des dels 10,7 milions actuals.

En una recent entrevista, el ministre ha assegurat, però, que no pot oferir "cap garantia" que el mercat de petroli continuï "equilibrat" durant els pròxims mesos. "El que puc dir és que en podem elevar la producció, si cal, fins als 12 milions de barrils per dia", ha dit.

Amb aquesta decisió es pretén, a més de frenar l'alça de l'or negre, compensar els problemes interns generats per productors de països com Veneçuela i l'entrada en vigor de les sancions en l'exportació de cru imposades pels Estats Units a l'Iran.

El 4 de novembre entraran en vigor les sancions nord-americanes sobre Teheran, cosa que ha provocat temors que un descens a nivell d'oferta global en dispari els preus.

Aquestes sancions provocaran que el 2019 hi hagi "moltes incerteses" a causa de les "tensions comercials". "El mercat de petroli sempre és cíclic i, sense cooperació, aquest caràcter cíclic produeix volatilitat", ha subratllat Al-Falih.

Noticias relacionadas

contador