premier-cas-de-contamination-au-coronavirus-de-wuhan-depiste-aux-usa
38.379,08
  • -
  • -

Wall Street registra vendes moderades mentre torna la preocupació als mercats. El coronavirus segueix obligant la Xina a prendre mesures dràstiques. El govern ha cancel·lat les celebracions de l'Any Nou i ha posat en quarantena la ciutat de Wuhan, epicentre del brot. De moment, hi ha 17 morts i el nombre de contagis ja ascendeix als 571 casos. Les mirades se centren en la reunió de l'OMS que se celebrarà aquest dijous per dirimir si ho consideren una emergència sanitària mundial.

En el capítol de resultats, l'asseguradora Travelers cau un 3% al Dow Jones malgrat presentar resultats millors del previst.

Altres companyies que cauen després de publicar els seus comptes són Procter & Gamble, els números han estat mixtos; i el conglomerat de comunicació Comcast.

En matèria macro, les peticions inicials de desocupació als EUA han pujat fins a 211.000 des de 205.000, tot i que es mantenen a nivells baixos i s'han situat per sota de les 215.000 anticipades. Les peticions contínues, per la seva banda, han baixat fins a 1.730.000. Els analistes de Pantheon Macroeconomics comenten que "no hi ha res per preocupar-se" perquè el mercat laboral continua enviant senyals de fortalesa.

Un altre dels punts d'atenció és la reunió del Banc Central Europeu (BCE), que ha mantingut els tipus sense canvis, tal com s'esperava. Christine Lagarde ha comentat que "la signatura de l'acord Xina-EUA ha reduït la incertesa" i que "els riscos continuen llastant el creixement, però veiem que són menys pronunciats" i una "estabilització de l'economia".

Des del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, Jamie Dimon, president i conseller delegat de JPMorgan Chase, ha comentat que la bombolla financera actual no està als mercats d'accions ni en el bitcoin. "Està en el deute sobirà".

"En aquest moment, la gent pensa que els bancs centrals de tot el món poden fer el que vulguin. Però no poden. Són intel·ligents, observen tots els fets i intenten esbrinar què fer. Però la inflació pot ser la gran sorpresa negativa" .

Si la inflació es dispara inesperadament, podria obligar a aquestes entitats a pujar les taxes d'interès per ajudar a refredar l'economia. Però això també provocaria un repunt en els rendiments dels bons i crearia problemes als governs per fer front al cost del seu deute.

"Crec que és molt difícil per als bancs centrals maquillar sempre les males polítiques (dels governs). I això els posa en un parany, coneixes algú que hagi comprat un bo a un tipus d'interès negatiu? Mai compraria un bo amb rendiment negatiu. No, llevat que fos forçat en la història, cada vegada que veus una cosa així, no necessàriament acaba bé", ha explicat en una entrevista amb CNBC.

Per la seva banda, el secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, s'ha dirigit a Greta Thunberg per etzibar-li que "podrà dir-nos el que fer després d'estudiar economia".

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 2,8%, fins als 55,16 dòlars, mentre l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.557 dòlars. El cru descompta que la crisi del coronavirus reduirà la demanda mundial a curt termini. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,2% i es canvia als 1,1066 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,74% i la del bo a 2 anys baixa a l'1,50%.

Noticias relacionadas

contador