mnuchin-ne-communiquera-pas-la-feuille-d-impots-de-trump-au-congres

El Secretari d'el Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha criticat l'activista climàtica sueca Greta Thunberg aquest dijous, i ha assenyalat que la jove de 17 anys hauria d'estudiar economia a la universitat abans de donar lliçons als Estats Units sobre les seves inversions en combustibles fòssils.

En una conferència de premsa al Fòrum Econòmic Mundial a Davos (Suïssa) se li va preguntar a Mnuchin si la major economia del món necessitava desprendre completament i immediatament dels combustibles fòssils.

"És (Greta) la economista principal o qui és ella? Estic confós", va dir Mnuchin, abans d'afegir que estava fent broma, i afirmar: "Després que es vagi i estudiï economia a la universitat pot tornar i explicar-nos això".

Thunberg, juntament amb altres 20 joves activistes climàtics, ha demanat a tots els assistents al Fòrum que aturin la "bogeria" de les actuals inversions en exploració i extracció de combustibles fòssils i que "se'n despullin completament".

La intensificació de la crisi climàtica és una prioritat a l'agenda del Fòrum de Davos aquest any, després d'un període de 12 mesos en què es va registrar l'any més calorós als oceans del món, el segon any més calorós pel que fa a les temperatures mitjanes globals i es van multiplicar els incendis forestals, des dels Estats Units fins a l'Amazones i Austràlia.

Noticias relacionadas

contador