femme-ajuste-masque-pour-prevenir-declenchement-nouveau-coronavirus-chine

El petroli està caient més d'un 1% aquest dijous (barril Brent: $ 62,53; barril WT: $ 55,95) a mesura que augmenta el nombre de morts i d'infectats pel virus de Wuhan i s'incrementa el temor d'un debilitament de la demanda per aquest motiu.

El nou coronavirus ha matat ja 17 persones per malalties respiratòries des que va sorgir a finals de l'any passat a Wuhan, una ciutat d'11 milions d'habitants al centre de la Xina. S'han confirmat gairebé 600 casos i les autoritats de la ciutat han tancat les xarxes de transport, i insten els residents a no sortir per evitar que el contagi s'estengui.

La possibilitat d'una pandèmia ha despertat records de l'epidèmia de la Síndrome Respiratòria Aguda i Sobtat (SARS) en 2002-2003, que també va començar a la Xina, i ha frenat el creixement econòmic i ha provocat una disminució dels viatges.

"Els riscos de disminució de la demanda a causa de virus de Wuhan semblen ser una preocupació creixent per al mercat, i és comprensible, amb qualsevol restricció en els viatges que probablement pesarà sobre la demanda de combustible", apunta ING Research.

Les companyies aèries d'ultramar, juntament amb els operadors ferroviaris de Hong Kong i altres llocs també han començat a tancar les connexions a Wuhan.

"Estimem un xoc en el preu de fins a 5 dòlars (per barril) si la crisi es converteix en una epidèmia a l'estil de la SARS, basat en els moviments històrics del preu del petroli", adverteix JPM Commodities Research en una nota.

El banc nord-americà manté la seva previsió per al Brent en una mitjana de 67 dòlars per barril durant el primer trimestre i de 64,50 dòlars per barril al llarg de 2020.

Noticias relacionadas

contador