ep bandera de china
LIAU CHUNG-REN / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Les borses del continent asiàtic han tancat la jornada amb signe mixt, en un dia durant el qual s'han conegut les dades de l'activitat manufacturera de la Xina de setembre, que ha entrat inesperadament en contracció.

Amb tot, les accions de la Xina continental han avançat i l'índex compost de Xangai ha pujat un 0,37%, mentre que el component de Shenzhen s'ha disparat un 1,422%. L'índex Hang Seng de Hong Kong, en canvi, ha caigut un 0,86%.

L'índex oficial de gestors de compres del sector manufacturer de la Xina corresponent al mes de setembre es va situar en 49,6, per sota de les previsions de 50,1 realitzades pels analistes en una enquesta de Reuters. Mentrestant, una enquesta privada sobre l'activitat de les fàbriques xineses al setembre va superar les expectatives, ja que el PMI manufacturer Caixin/Markit del mes va pujar fins als 50 en comparació amb la lectura d'agost de 49,2.

Les dades de l'activitat fabril de setembre es produeixen en un moment en què la Xina segueix lluitant contra l'escassetat d'energia.

Les accions de la promotora China Evergrande, que cotitzen a Hong Kong, han caigut més d'un 4% dijous a la tarda a la ciutat, ja que Reuters ha informat que alguns tenidors de bons no havien rebut el pagament d'un cupó vençut al tancament de l'horari comercial d'Àsia dimecres.

Al Japó, el Nikkei 225 ha baixat un 0,19%, mentre que l'índex Topix ha baixat un 0,29%. El Japó es prepara per tenir un nou primer ministre després que Fumio Kishida guanyés, dimecres, les eleccions a la direcció del partit governant.

El Kospi de Corea de Sud ha pujat un 0,62%. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 1,5%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó amb prou feines ha canviat.

Noticias relacionadas

contador