ep a woman looks at the digital market boards at the australian stock exchange asx in sydney friday
AAPIMAGE / DPA - Archivo

Caigudes lleus a Wall Street a l'espera de l'anunci de Trump sobre la Xina. El president dels EUA té previst oferir una roda de premsa que ha generat molta expectativa, en la qual podria anunciar mesures contra Pequín per la nova llei de seguretat aprovada per a Hong Kong.

  • 37.869,59
  • -

La Xina ha comès un "greu error, no podem deixar que això passi desapercebut i els en farem responsables", ha advertit Larry Kudlow, el principal assessor econòmic de Trump. Trump pot "considerar mesures més enèrgiques, com ara l'aplicació de les mateixes regles comercials a Hong Kong que a la Xina continental, en el futur", afirmen els experts de Danske Bank.

"La pregunta és fins on arribarà Trump, ja que eliminar l'estatus especial d'Hong Kong probablement provocaria desenvolupaments negatius al mercat, i això afectaria el sentiment de risc global i podria perjudicar l'economia dels EUA, ja que deterioraria encara més la relació amb la Xina", afegeixen aquests analistes.

A nivell intern, les protestes a Minneapolis per l'assassinat d'un home negre detingut per la policia ha provocat una onada de protestes arreu del país, mentre encara continua el brot de coronavirus. Aquest assumpte ha provocat un nou xoc entre Twitter i Trump, perquè la xarxa social ha llançat un avís sobre un dels seus tuits per enaltir la violència.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 2,5%, fins a 32,84 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,8%, fins a 1.742 dòlars, mentre l'euro es revalora un 0,35% i es canvia a 1,1115 dòlars. La divisa europea manté la seva fortalesa després d'anunciar la Comissió Europea un Fons de Rescat de 750.000 milions d'euros. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,67%.

A nivell estratègic, el 'fear of missing out' (FOMO) és una patologia psicològica descrita com "una aprensió generalitzada que uns altres podrien estar tenint experiències gratificants de les quals un està absent". I, ara mateix, hi ha molts inversors que no estan gens contents d'estar-se perdent l'"experiència gratificant" que estan vivint els que van entrar amb la patacada de març i acumulen revaloracions del 30% de mitjana.

Per això opten per comprar accions, aferrant-se a la idea que el rebot continuarà, que les bones notícies proliferaran i, amb aquesta manera d'actuar, al seu torn retroalimenten el rebot. No obstant això, córrer darrere del mercat fa prendre decisions precipitades, les conseqüències de les quals podrien no ser bones. El risc rau en què, enlloc de bones notícies, comencin a despuntar les dolentes, en què les borses es prenguin el descans que mereixen, i tots els que estan entrant ara acabin enxampant-se els dits.

Noticias relacionadas

contador