cbalcista comprar sh11

FOMO, heus aquí el mal que afligeix als inversors actualment i que, a més a més, està motivant que el rebot de les borses continuï allargant-se. El 'fear of missing out' és una patologia psicològica descrita com "una aprensió generalitzada que d'altres podrien estar tenint experiències gratificants de les quals hom n'està absent". I, ara mateix, hi ha molts inversors que no estan gens contents amb perdre's l'"experiència gratificant" que estan vivint els que van entrar amb la patacada de març i acumulen revaloracions del 30% de mitjana.

Per això opten per comprar accions abraçant la idea que el rebot continuarà, que les bones notícies proliferaran i, amb aquesta manera d'actuar, estan al seu torn retroalimentant el rebot. No obstant això, córrer darrere del mercat fa prendre decisions precipitades, les conseqüències de les quals podrien no ser bones. El risc rau en què, enlloc de bones notícies, comencin a despuntar les dolentes, en què les borses es prenguin el descans que mereixen i tots els que estan entrant ara acabin enxampats.

Així que la pregunta del moment és si la decisió d'entrar ara en renda variable és precipitada o si és encertada, i els analistes tècnics de Bolsamanía, mirant els gràfics, no la veuen com un error tenint en compte que hi ha un sentiment positiu i ganes de continuar avançant.

"Jo crec que no és tard per entrar ara a les borses perquè tot indica que, per exemple en el cas de l'Ibex, trencarà. A més, molts dels grans valors del selectiu segueixen malament i, si s'allarga el rebot, poden tenir un recorregut considerable", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

El Nasdaq, afegeix Nuez, pot anar cap als màxims una altra vegada, mentre que el Dax alemany va trencar resistències la setmana passada. "Jo crec que continuarà el rebot", recalca taxatiu.

José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, reconeix que entrar ara comporta risc, perquè indubtablement s'hi està entrant tard, però al mateix temps indica que les borses, en general, segueixen "molt fortes". "Tothom espera una recaiguda cap als mínims, que gairebé sempre es produeix, però no sempre. I en aquest cas em sembla que no n'hi haurà", indica.

Rodríguez destaca, en aquest sentit, que cada vegada pren més cos un retorn en 'V' del Dax, que acumula alces de més del 40% des dels mínims de març. "Cada setmana que passa són més i més els motius que ens fan apostar per un retorn en 'V' del Dax i de l'S&P 500. El Nasdaq ja el té", explica. Això sí, adverteix que, si n'hi ha cap que pot tornar a mínims, és l'Ibex, per la seva feblesa comparat amb la resta. "Una vegada més, insisteixo, la fortalesa la trobem a l'índex alemany dins del Vell Continent i, sobretot, a Wall Street. Oblideu-vos de tota la resta", precisa.

Noticias relacionadas

contador