ep el comisario de economia paolo gentiloni
Dati Bendo/European Commission/d / DPA - Archivo

La Comissió Europea proposa un pla de recuperació que arribaria a 750.000 milions en dos anys, i que serà canalitzat als governs principalment a través de transferències directes (500.000 milions) però que també inclouria una part de préstecs (250.000 milions).

El comissari d'Economia, Paolo Gentiloni, ha avançat la xifra total del fons a la xarxa social Twitter, on ha destacat que es tracta d'un "punt d'inflexió europeu per enfrontar-se a una crisi sense precedents".

Fonts comunitàries han confirmat a Europa Press que la majoria del pla seria transferit als Estats membres en forma de subsidis (500.000 milions), mentre que la resta (250.000 milions) prendria la forma de préstecs a retornar.

Són les característiques bàsiques del fons de reconstrucció que la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, presentarà en menys de dues hores en el Parlament Europeu, juntament amb el seu esborrany de pressupost comunitari per al període 2021-2027, que tindria una dotació total per a set anys d'aproximadament un bilió d'euros.

Noticias relacionadas

contador