wall street generico

Wall Street cotitza aquest divendres amb signe mixt, després dels guanys de dijous, a causa de la caiguda d'Intel després de presentar resultats i anticipar una guia molt feble als inversors.

  • 37.806,96
  • -

Un dels principals fabricants de xips als Estats Units i a nivell mundial cau a prop del 10% en preobertura, després d'oferir unes febles previsions de cara als propers trimestres; i a causa també de les negatives declaracions del seu conseller delegat, Pat Gelsinger.

"Hem ensopegat, cert, hem perdut participació, hem perdut impuls. Creiem que això s'estabilitzarà aquest any", ha comentat el directiu durant la conferència amb analistes, celebrada aquest dijous després del tancament del mercat nord-americà.

"Els nostres resultats i la nostra orientació del primer trimestre estan per sota del que esperem de nosaltres mateixos", va reconèixer.

Abans de l'obertura, han presentat les seves xifres altres companyies destacades com ara American Express, Colgate-Palmolive i Chevron.

LA INFLACIÓ PCE

Després de la primera estimació del PIB del quart trimestre dels Estats Units, que va reflectir una moderació en el ritme del creixement fins al 2,9% anualitzat, si bé es va situar per sobre de la previsió del 2,6%, el mercat centra la seva atenció a la dada d'inflació PCE.

L'índex de preus del consum personal és la variable de preus més seguida per la Fed i el seu comportament és determinant en la decisió que adopti la setmana que ve sobre els tipus el banc central (el consens espera ara que moderi les alces en 25 punts bàsics).

El PCE general del desembre va moderar l'avenç fins al 5% interanual des del 5,5%, mentre que el PCE subjacent, sense aliments ni energia, va moderar l'avenç interanual fins al 4,4% des del 4,7%, mínims des d'octubre de 2021 i en línia amb allò previst.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Les darreres setmanes, l'S&P 500 ha aconseguit pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions i sembla que està donant senyals per veure una recuperació més sòlida del seu aspecte tècnic", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Molt a prop dels nivells actuals de cotització, el selectiu nord-americà presenta la resistència dels 4.100 punts. Qualsevol millora tècnica passa per la superació d'aquests preus. Si aconsegueix superar-los, és molt probable que poguéssim veure un atac a la resistència clau dels 4.325 punts", afegeix.

"Només amb la superació d'aquests preus ens plantejaríem un canvi de tendència i una tornada als màxims històrics que va dibuixar al començament del 2022 als 4.818 punts. Per sota, el primer nivell de suport es troba als 3.885 punts. No apreciarem una senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 0,4% (81,31 dòlars) i el Brent repunta un 0,3% (87,75 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,15% (1,0874 dòlars), i l'unça d'or cau un 0,3% (1.927 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,52% i el bitcoin cau un 0,1% (23.086 dòlars).

Noticias relacionadas

contador