ep archivo   los chips utilizados en el experimento estan hechos de carburo de silicio un material
DAVID AWSCHALOM/UNIVERSITY OF CHICAGO - Archivo

Intel es desploma a la borsa. Un dels principals fabricants de xips als Estats Units i a nivell mundial cau a prop del 11% a Wall Street, després d'oferir unes febles previsions de cara als propers trimestres; i a causa també de les negatives declaracions del seu conseller delegat, Pat Gelsinger.

  • 34,50$
  • 0,64%

"Hem encopegat, cert, hem perdut participació, hem perdut impuls. Creiem que això s'estabilitzarà aquest any", ha comentat el directiu durant la conferència amb analistes, celebrada aquest dijous després del tancament del mercat nord-americà.

“El 2023, continuarem navegant pels desafiaments a curt termini mentre ens esforcem per complir els nostres compromisos a llarg termini”, va afegir el directiu.

"Admetem que els nostres resultats i la nostra orientació del primer trimestre estan per sota del que esperem de nosaltres mateixos", va reconèixer.

FEBLES RESULTATS I PREVISIONS

A més, Intel va publicar un benefici per acció (BPA) de 10 centaus al quart trimestre, xifra inferior als 20 centaus anticipats pel consens. Els seus ingressos van caure un 28%, fins als 14.000 milions de dòlars, per sota dels 14.500 milions previstos.

Una de les divisions que va mostrar pitjor comportament va ser la que dissenya unitats de processament CPU per a ordinadors personals, ja que els seus ingressos van caure un 36%, fins als 6.600 milions, a causa d'una forta desacceleració del mercat mundial de PCs.

De cara al primer trimestre, les estimacions també han estat pitjors del pronosticat. Intel espera ingressos entre 10.500 i 11.500 milions, molt per sota dels 14.000 milions esperats. A més, preveu un benefici per acció negatiu de 15 centaus, enfront dels 25 centaus positius anticipats.

"Durant el quart trimestre, prenem mesures per ajustar la mida de l'organització i racionalitzar les nostres inversions, prioritzant les àrees en què podem oferir el valor més gran a llarg termini", va afirmar David Zinsner, director financer d'Intel.

"Aquestes accions donen suport als nostres objectius de reducció de costos de 3.000 milions de dòlars el 2023 i preparen l'escenari per assolir entre 8.000 i 10.000 milions a finals del 2025", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador