wall street generico
39.899,84
  • -
  • -

Wall Street obre aquest dimarts amb pèrdues després dels guanys de dimarts, que van impulsar l'S&P 500 fins a molt a prop del nivell psicològic dels 4.000 punts. El ral·li alcista de les últimes setmanes va tenir continuïtat, després d'una altra dada d'inflació (preus de producció) millor del previst i malgrat la incertesa geopolítica.

El sentiment de mercat ha millorat de manera substancial durant els últims temps, ja que el mercat està comprant que la inflació als EUA ha tocat sostre, cosa que permetrà a la Reserva Federal (Fed) suavitzar la seva política monetària a partir del desembre.

De moment, és aviat per donar per acabat l'actual mercat baixista, però el cert és que el rebot de les borses, sobretot del Nasdaq durant les últimes jornades, ha estat espectacular. En aquest escenari, el dòlar continua donant senyals de debilitat i els rendiments dels bons es mantenen tranquils.

Tot això malgrat el repunt del aCovid-19 a la Xina, que està sent contrarestada per les mesures del govern xinès per recolzar el sector immobiliari; i després de l'ensurt pel míssil caigut a Polònia, que també ha estat contrarestat per les declaracions de Joe Biden.

Dona la sensació que ningú vol una escalada encara més gran del conflicte bèl·lic; i que els esforços se centren ara a aconseguir algun tipus de solució negociada a la guerra, encara que l'OTAN celebrarà una reunió d'emergència per valorar l'incident.

A més, continua el desglaç entre la Xina i els EUA, ja que la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha mantingut una trobada amb el governador del banc central de la Xina, Yi Gang, durant la Cimera del G20 a Indonèsia.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, els índexs nord-americans estan arribant a resistències destacades, cosa que pot frenar el seu avenç a curt termini i provocar una presa de beneficis.

En el cas de l'S&P 500, enfronta la mitjana de 200 sessions a nivells de 4.070 punts, i a partir dels 4.100 punts encara la directriu baixista des dels màxims històrics de principis d'any.

"Creiem que els mercats corren el risc de, en qualsevol moment i davant d'una negativa notícia macroeconòmica, empresarial o geopolítica, girar-se a la baixa, encara que sigui per uns dies", expliquen des de Link Securities. En aquest sentit, el principal suport a curt termini apareix als 3.900 punts per a l'S&P 500.

ECONOMIA I EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'agenda econòmica, s'han conegut més dades d'inflació als Estats Units, com ara els preus d'exportació i importació, que s'han situat per sota del que s'esperava.

A més, s'han publicat les vendes al detall, que durant el mes d'octubre han crescut fins a situar-se a l'1,3% des del 0% del mes anterior i superant la previsió de consens, que era de l'1%, segons les dades del Departament de comerç.

La dada reflecteix que la despesa del consumidor nord-americà s'ha mantingut forta, cosa que obligarà la Fed a continuar sent agressiva en la seva política monetària per contenir els preus.

Pel que fa a la producció industrial d'octubre, ha caigut fins al -0,1% des del 0,1% del setembre i ha empitjorat la dada anticipada pel mercat (0,2%).

A nivell empresarial, la minorista Target publica els seus resultats després de la bona rebuda que van tenir dimarts els comptes de Walmart i Home Depot. Després del tancament, presentaran els comptes les companyies tecnològiques Cisco i Nvidia.

D'altra banda, Morgan Stanley espera que Apple no compleixi les seves previsions de vendes de l'iPhone 14. A més, Elon Musk ha endarrerit fins al 29 de novembre el programa de verificació de pagament de Twitter.

ESTRATÈGIA I ALTRES MERCATS

Les borses europees i altres mercats internacionals podrien ser ara mateix una millor opció d'inversió que la renda variable nord-americana.

Així ho creu JP Morgan, que en un dels seus últims informes analitza la ràtio preu-benefici (PER) dels mercats i conclou que tant Europa com altres borses internacionals "continuen cotitzant amb un descompte significatiu respecte als Estats Units".

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,2% (87,15 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, avança un 0,5% (94,41 dòlars). L'euro s'aprecia un 0,7% (1,0421 dòlars) i l'or repunta un 0,5% (1.785 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança lleugerament fins al 3,80% i el bitcoin cau un 0,4% (16.720 dòlars).

Noticias relacionadas

contador