ep archivo   pequeno comercio minorista en oviedo tienda de ropa
EUROPA PRESS - Archivo

Les vendes al detall als Estats Units van augmentar a l'octubre un 1,3% i van superar la previsió de consens, que era de l'1%, segons les dades del Departament de Comerç. En termes monetaris, les vendes al detall van arribar als 694.500 milions de dòlars.

Les vendes al detall excloent-ne els automòbils van pujar a l'octubre un 0,3%, mentre que les vendes del Grup de Control, que incideixen directament en el càlcul del PIB, van augmentar el 0,7%, per sobre del 0,3% esperat pel mercat i del 0,6% registrat al mes anterior.

Des de Pantheon Macroeconomics assenyalen que la dada general "es va veure impulsada per un augment de l'1,5% en les vendes d'automòbils i un augment del 4,1% en les vendes de les gasolineres", encara que aquesta última l'atribueixen a l'"augment dels preus a l'octubre”.

De cara al futur, consideren que "el consum real va camí d'un quart trimestre decent", ja que "mentre la gent segueixi disposada a esgotar l'excés d'estalvi davant els costos d'endeutament més grans i la incertesa sobre les perspectives econòmiques, el consum es mantindrà raonablement fort fins al proper any".

A Oxford Economics veuen "probable" que la solidesa de la despesa dels consumidors dels EUA justifiqui una revisió a l'alça "notable" del seu pronòstic per al PIB del quart trimestre, ja que "l'economia està millorant notablement sobre el que es preveia anteriorment".

També destaquen que "la despesa dels consumidors es veurà pressionada a mesura que el mercat laboral es relaxi, les taxes d'interès continuïn augmentant i els efectes negatius sobre la riquesa de les caigudes passades als preus de les accions entrin en acció".

"Les dades millors del que s'esperava no dissuadiran la Fed de reduir el ritme d'augments de tipus de 75 punts bàsics (pb) per reunió a 50 pb al desembre. No obstant, les dades entrants sobre l'IPC i el mercat laboral del novembre podrien alterar el càlcul del banc central”, afegeixen.

Aquest dimecres també es van conèixer els preus d'importació generals dels Estats Units, que van disminuir un 0,2% a l'octubre, i van registrar al quart mes consecutiu de descens. Segons els analistes d'Oxford Economics, aquest canvi és perquè "la desacceleració de la demanda elimina les pressions sobre els preus".

En termes interanuals, els preus d'importació van baixar fins al 4,2%, després del 6% del mes anterior. Aquest registre també està per sota del que esperava el mercat, ja que el consens apuntava a un 4,4%.

"L'informe de preus d'importació d'avui és una altra confirmació que les pressions inflacionàries dins de l'economia s'estan suavitzant, ja que la desacceleració de la demanda mundial i les taxes més altes ajuden a empènyer els preus a la baixa", assenyalen.

Pel que fa als preus d'exportació, van decréixer un 0,3% mensual, mentre que la taxa interanual es va situar al 6,9%.

Noticias relacionadas

contador