powell-fed-apaise-un-peu-les-marches

Wall Street registra guanys del 0,5% que permeten a l'S&P 500 i el Nasdaq marcar nous màxims històrics després dels rècords assolits el passat divendres. Els inversors segueixen comprant després que Jerome Powell defensés a Jackson Hole una "pujada gradual" dels tipus d'interès.

  • 38.085,80
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes són Intel (+0,71%), Cisco (+0,50%) i Microsoft (+0,21%). A l'apartat empresarial, destaca la caiguda de Tesla (-5%), després que dissabte Musk anunciés que l'automobilística no sortirà de Wall Street.

Els mercats mundials es van veure impulsats el passat divendres per la intervenció de Powell a Jackson Hole. El president de la Reserva Federal (Fed), va afirmar davant els assistents que el banc central nord-americà seguirà amb la seva política de pujar gradualment els tipus d'interès.

A Àsia, el Banc Central xinès va aprovar un ajust de política destinat a sostenir el iuan. Una maniobra que el president nord-americà, Donald Trump, no ha trigat a qualificar de "manipuladora de la divisa". Precisament, a l'agenda de Trump figura reunir-se aquest divendres amb el primer ministre de Kenya, Uhuru Kenyatta, durant una trobada que tindrà lloc a la Casa Blanca i durant la qual tots dos esperen discutir l'estabilitat d'Àfrica, la cooperació en defensa i el comerç entre els dos països.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cedeix terreny durant una nova jornada marcada per la guerra comercial entre la Xina i els EUA, a més de les sancions a l'Iran que limitaran les seves exportacions de cru. El barril de West Texas, referència als EUA, cau un 0,41% fins als 68,44 dòlars.

ÀSIA I EUROPA ES VESTEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza en verd aquest dilluns en quatre de les seves principals índexs borsaris (IBEX-35 +0,30%, CAC 40 +0,46%, DAX 30 +0,19% i PSI 20 +0,35%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX tracta d'assaltar i mantenir els recentment conquistats 9.600 punts que es van resistir al tancament de la sessió de divendres passat.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,11% respecte al dòlar, fins als 1,1606.

A les borses asiàtiques, el verd ha estat també el color predominant. Els parquets xinesos han destacat amb pujades del 2% impulsats pels canvis de iuan. Per la seva banda, el Nikkei ha avançat un 0,8%, Singapur, un 0,63%, Malàisia, un 0,28% i, a les borses del Pacífic, l’ASX200 ha tancat amb una pujada del 0,35% i l’NZX50, amb un repunt del 0,51%.

Noticias relacionadas

contador