oil portada

El petroli cotitza aquest dilluns entre caigudes i guanys mentre continuen les tensions comercials entre els EUA i la Xina. A més, els inversors es mostren preocupats per possibles sancions a l'Iran per no complir amb les retallades de producció. Aquesta setmana hi haurà una conferència del comitè que segueix si es compleixen els requisits de retallada de producció entre els membres de l'Organització de Països Productors de Petroli (OPEP) i els no membres.

El barril de Brent, de referència a Europa, puja un 0,22% fins als 75,99 dòlars, mentre que el barril de West Texas, de referència als EUA, cotitza pla als 68,70 dòlars.

"La caiguda dels equips dels EUA i la caiguda de la setmana passada en els inventaris nord-americans recolzen els preus del petroli enmig d'una perllongada guerra comercial entre els EUA i la Xina que podria frenar el creixement mundial i afectar la demanda de petroli", apunta Stephen Innes, cap d'operacions de corretatge de futurs d'Àsia-Pacífic OANDA a Singapur.

Les empreses nord-americanes d'energia van reduir nou plataformes de perforació petroliera la setmana passada, caient a 860, la major reducció des de maig de 2016. "Tot i les creixents preocupacions sobre l'excés d'oferta potencial, els mercats seguiran rebent un estímul de les sancions dels Estats Units contra l'Iran", afegeix Innes.

Washington apuntarà les exportacions de petroli de l'Iran amb sancions a partir de novembre. Iran, membre de l'OPEP, ha exportat al voltant de 2,5 milions de barrils per dia (bpd) de petroli cru aquest any. La majoria dels analistes esperen que aquesta xifra disminueixi en almenys 1 milió de bpd una vegada que s'implementin les sancions.

Noticias relacionadas

contador