ep billetes monedas euros euro dinero 20180430102302
EUROPA PRESS - Archivo

L'euro ha arribat al seu millor canvi contra el dòlar dels últims 25 dies, als 1,1650 dòlars, a l'obertura de l'última setmana d'agost, quan la ressaca de la compareixença de Jerome Powell durant el simposi de Jackson Hole encara pesa entre els inversors. La moneda nord-americana ha notat la falta d'empenta dels alcistes, ja que el discurs del president de la Reserva Federal (Fed) va aixecar la desconfiança sobre fins quan es mantindrà la política d'elevar els tipus.

El banquer central va defensar que la pujada gradual dels tipus segueix sent adequada, ja que no veu "un risc elevat de sobreescalfament" de l'economia nord-americana. I els inversors "van interpretar les paraules del banquer central com una falta de convicció de la Reserva Federal de quant es poden arribar a incrementar les taxes", indiquen els experts de Danske Bank.

Contra altres rivals, la moneda nord-americana ha arribat a cedir fins als 111,00 iens. La lliura, per la seva banda, es canvia de mans a les 1,2845 dòlars, amb escassos canvis durant la jornada, tot i que el Regne Unit ha anunciat la possibilitat d'un tractat de lliure comerç amb la Xina després del Brexit.

Una altra moneda que avança enfront de la divisa dels EUA és el peso mexicà. La moneda asteca ha rebut impuls després de les notícies que Mèxic i els Estats Units estan "a hores" d'aconseguir un acord per a la renovació del Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (TLCAN) després dels avanços aconseguits durant els contactes bilaterals i pujava un 0,3% durant la jornada contra el dòlar abans de l'obertura europea. La moneda mexicana retalla el seu avanç, des del 0,7% que havia arribat a guanyar durant la jornada, fins a les 18,77 unitats per dòlar.

CANVIS AL IUAN

El iuan, en canvi, s'ha depreciat aquest dilluns fins als 6,8166 iuans, després que divendres segons informacions de Reuters, el banc central xinès va reprendre l'ús d'un factor contracíclic en el mecanisme de fixació del punt mig del iuan, al voltant del qual només es permet al dòlar fluctuar un 2%.

La mesura és una inversió d'un pas donat el gener per suavitzar el control sobre la taxa de canvi del renminbi, quan el Banc Popular de la Xina va reduir efectivament la influència de l'anomenat "factor contracíclic". I s'ha interpretat com un esforç per estabilitzar el mercat de les divises al país asiàtic.

Noticias relacionadas

contador