ep economiabolsa- ibex 35 sube82 enprimer trimestre2019afianz
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
10.975,60
  • -52,20
  • -0,47%

L'IBEX 35 ha aconseguit tancar la primera jornada de la setmana a l'alça (+0,3%) però no ha pogut amb els 9.500 punts que sí que ha tocat durant el matí. Els resultats bancaris als Estats Units -que van animar divendres als mercats- feien el contrari aquest dilluns, tot i que Goldman Sachs i Citigroup queien en Wall Street després de presentar els seus comptes. El selectiu ha encarat la Setmana Santa amb l'objectiu de superar els 9.550 punts (els màxims anuals) per confirmar l'inici d'un altre nou tram alcista i tot i que ha avançat molt poc, ha estat la que més ha pujat entre les europees.

Dins del selectiu espanyol ha destacat la forta pujada de Siemens Gamesa (+4,37%), després que Deutsche Bank iniciés la cobertura del valor creient que estendrà el seu ral·li. També Mediaset ha sumat un 0,54% enmig de rumors de fusió amb l'alemanya ProSiebenSat, encara que ambdues entitats ho han desmentit.

D'altra banda, Ezentis (+0,3%) i Telefónica (+0,47%) han estat notícia després d'aconseguir un contracte al Brasil, així com Caixabank, que pagarà aquest dilluns el seu últim dividend amb càrrec a 2018. A més, Andrea Orcel demandarà el Banc Santander (+0,01%) després de les propostes "inassumibles" d'Ana Botín, presidenta de l'entitat.

EUROPA HA TANCAT PLANA

A Europa, les principals borses han tancat pràcticament planes malgrat que les dades macro publicades aquesta passada matinada a la Xina han deixat molt bon gust de boca.

Al front polític europeu, es preveu que la UE voti aquest dilluns el mandat de la Comissió Europea perquè aquesta pugui iniciar les negociacions comercials amb els EUA. Les mirades estaran posades especialment en França, per veure si s'oposa o no a donar llum verda a l'organisme.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX està totalment apàtic. I no és per menys després d'una revaloració des dels mínims de desembre del 15%. La tendència segueix sent clarament alcista pel que fa a curt termini, però és cert que ja no pugem amb la mateixa alegria que abans. Una cosa lògica i normal per altra banda" ha comentat José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"La pèrdua de 'momentum' o velocitat de creuer és més que evident. I això només es corregeix o bé caient amb certa violència o consumint temps, això és desplegant un ampli lateral. Pel que fa a curt termini, ni ens atrevim amb la resistència dels 9.550 punts ni sembla que vulguem posar a prova el suport dels 9.360-9.365 punts".

"I en aquestes estem, a l'espera que el preu decideixi saltar per un o altre costat. I mentre seguim dins d'aquest estret rang de preus poc més es pot rascar. La sobrecompra diària segueix aquí i no parlem de la setmanal. I així és difícil seguir escalant posicions de manera enèrgica i continuada".

"Dit això, per sota dels 9.360 punts la següent zona de suport la trobem a la base del canal alcista de curt termini, ara als 9.260 punts. Mentre que en saltar per sobre dels màxims anuals tenim la zona dels 9.700 punts: la part superior del canal alcista", ha detallat.

Noticias relacionadas

contador