trump portada bandera

El president dels EUA, Donald Trump, ha tornat a fer servir Twitter per atacar, en aquest cas, la Reserva Federal (Fed). Creu que si l'organisme hagués fet la seva feina la borsa hauria pujat fins als 10.000 punts. L'actual president, Jerome Powell, va ser triat pel mateix Trump.

"Si la Fed hagués fet la seva feina correctament, cosa que no ha fet, la borsa hauria pujat entre 5.000 i 10.000 punts addicionals. L'ajust quantitatiu és assassí, hauria d'haver fet exactament el contrari!" han estat les paraules que el mandatari nord-americà ha publicat a la xarxa social.

Trump ha instat darrerament la Fed a retallar els tipus d'interès per convertir l'economia dels EUA en un "coet". No obstant això, el 2018 els va augmentar quatre vegades, abans d'afirmar que serà "pacient" i que avalua la necessitat de canvis addicionals. Powell, un blanc freqüent de les crítiques de Trump, ha assegurat en diverses ocasions que el banc central no se sotmetria a la pressió política.

Trump ha instat la Fed a retallar els tipus d'interès per convertir a l'economia dels EUA en un "coet"

Precisament va ser el mateix president dels EUA el que va triar Powell en substitució de Janet Yellen al capdavant de la Fed. Una decisió de la qual es va lamentar posteriorment, com ha indicat, fins i tot a finals de l'any passat, va discutir la possibilitat d'acomiadar-lo. Trump ha criticat els augments dels tipus de la Fed en intentar moure gradualment a un nivell que ni obstaculitza ni estimula el creixement.

DRAGHI, PREOCUPAT

Abans que Trump ataqués a la Fed a Twitter, el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, ha assegurat estar "certament preocupat per la independència del banc central" i especialment "en la jurisdicció més important del món".

Si bé, molts polítics volen que els seus bancs centrals estimulin el creixement en mantenir la política monetària fàcil, el risc és que aquesta interferència deixa els inversors preocupats per un esclat de la inflació i eleva els tipus d'interès del mercat, cosa que podria perjudicar les expansions, segons expliquen a Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador